cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: Szolnok, OSC - fájó döntetlenek

2020. november 14. 20:16

Zsivko Gocics csapata az olaszországi Siracusában a horvát Mladost Zagreb, Varga Dániel csapata odahaza a szerb Radnicki Kragujevac ellen játszott döntetlent, ami azt jelentette, hogy a riválisok játszhatnak a BL-főtáblára jutásért az olasz Ortigia és a Brescia ellen.

A siracusai A2-csoportban a Szolnoknak győznie kellett (volna) a Mladost Zagreb ellen, hiszen amíg a horvátok három góllal győzték le a francia Pays csapatát, addig ők két góllal bizonyultak jobbnak. Fájdalmas, de végül ez döntötte el az elsőséget... Ez döntötte el, hiszen az egészen elképesztő egymás elleni csata 18-18-as döntetlent hozott.
 
Már az első negyedben 11 gól született, 6-5-ös eloszlásban, ám a folyatásban 3-0-s etappal 9-5-re lépett el a Mladsot. Zsivko Gocics időt kért, Nagy Viktor aztán ötméterest védett, de Milos gólja végül 10-5-öt eredményezett. Nagy Ádám vált támadásban vezérré, három gólt is szerzett ezekben a percekben, ám védekezésben akadtak gondok, így 12-8 állt a táblán a nagyszünetben. És 10-10 személyi hiba mindkét oldalon, ami jól mutatta, hogy voltaképpen emberelőny-emberhátrány mederben zajlott a parti.
 
Térfélcsere után Bányai Márk érkezett a szolnoki kapuba. Támadásban Konarik Ákos nyújtott kimagaslót, a harmadik negyedben hármat vágott, ám ezt ellensúlyozandó átellenben Kharkov remekelt, öt gólnál járt, csapata pedig a záró negyed előtt 16-12-re vezetett.

A Szolnok remekül kezdte a végső szakaszt, Radomir Rasovics, Filip Filipovics és Konarik révén 16-15-re zárkózott fel, és volt még hátra kis híján öt perc! Bajic góljára Konarik válaszolt, majd Dusko Pijetlovics révén 1:03-mal a vége előtt 17-17 volt a részeredmény. Buslje azonban minden rutinját beleadva 39 másodpereccel a vége előtt a zágrábiaknak szerzett vezetést, amire Nagy Ádám révén a végén volt válasza a Szolnoknak. A Magyar Kupa döntőjét követően újabb olyan döntetlen, ami után csalódott lehet a csapat, talán kijelenthető, a szezonban eddig hadilábon áll a szerencsével is. A Szolnok vasárnap az A1-csoportban második Barcelona ellen játszik az Eurokupa besorolásba beleszámító meccset, a BL-főtábláért a házigazda Ortigia küzd meg a Mladost Zagreb együttesével.
 
Budapesten Brescia-Kragujevac finálé lesz vasárnap. Az olaszok a görög Vouliagmeni ellen 10-6-ra nyertek, míg az OSC a szerbekkel játszott 9-9-es döntetlent, ami a vendégeknek volt kedvező. A mérkőzés meglehetősen kemény mederben zajlott, hatalmasat küzdöttek a felek, és bizony el-le csattantak a pofonok is... Az OSC kénytelen volt felvenni a kesztyűt, az 1-1-es első negyed után a másodikat a remeklő Manhercz Krisztián vezérletével 3-2-re megnyerte. Tette ezt úgy, hogy rendre egyenlíteni kellett, majd Burián Gergő gólja jelentette a vezetést. Említsük meg, hogy Lévai Márton is nagyokat védett, hozzájárulva ezzel a vezetéshez.

S miután fordulás után Manhercz gólja következett, kettővel vezetett Varga Dániel együttese. A szerbek azonban 5-5-re egyenlítettek, de Erdélyi Balázs találata ismét magyar vezetést eredményezett. Manhercz büntetőjét védte Dobozanov, az Egerből és a szerb válogatottból is jól ismert Sztrahinja Rasovics pedig tarthatatlannak bizonyult, negyedik góljával újfent egyenlített. Sőt miután Lukic távolija beakadt, a Kragujevac 3-5-ről fordítva 7-6-ra vezetett a záró negyed előtt.

Ezt pont olyan hektikus volt, mint az előzőek, itt is, ott is voltak olyan lehetőségek, amelyeket élve bármelyik alakulat a maga javára fordíthatta volna a csatát. Főszerepet kapott az az Ukropina, aki két évig az OSC-t erősítette: a balkezes vezérletével vezetett 9-7-re a rivális, s ugyan Salamon, majd Manhercz révén egyenlített a házigazda, a végjátékban nem született gól; az utolsó lövést a mezőny talán legjobbja, Dobozanov védte. Az OSC vasárnap a Vouliagmeni ellen játszik a 3. helyért.
 
Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, 3. játéknap
A-csoport (Siracusa)

A1

CN Barcelona (spanyol)-Jadran Split (horvát) 8-8
Ortigia Siracusa (olasz)-Primorac Kotor (montenegrói) 8-8
 
A végeredmény: 1. Ortigia 10, 2. Barcelona 7, 3. Jadran 7, 4. Kotor 4, 5. Steaua 0

A2
Mladost Zagreb (horvát)-Szolnoki Dózsa 18-18 (6-5, 6-3, 4-4, 2-6)
Gólszerzők: Kharkov 5, Milos 3, M. Vrlic 3, Buslje 2, Bajic 2, Radu, Biljaka, Lazic, ill. Konarik 6, Nagy Á. 4, Pijeltovics 2, Filipovics 2, Schmölcz, Kovács G., Drasovics, Teleki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Paix d'Aix (francia)-CN Ydrakos (görög) 10-0 - játék nélkül
 
A végeredmény: 1. Mladost 7, 2. Szolnok 7, 3. Pays 3, 4. Ydriakos 0

B-csoport (Budapest, Nyéki-uszoda)

B1
Radnicki Kragujevac (szerb)-OSC-Újbuda 9-9 (1-1, 2-3, 4-2, 2-3)
Gólszerzők: Sz. Rasovics 4, Ukropina 3, Lukic, Radulovic, ill. Manhercz 5, Salamon 2, Erdélyi, Burián
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
CN Terrassa (spanyol)-EN Tourcoing (francia) 11-11
 
A végeredmény: 1. Radnicki 8, 2. OSC 7, 3. Kazan 6, 4. Terrassa 4, 5. Tourcoing 2

B2  
AN Brescia (olasz)-NC Vouliagmeni (görög) 10-6
CSM Oradea (romániai)-Enka Istanbul (török) 10-0 - játék nélkül
 
A végeredmény: 1. Brescia 9, 2. Vouliagmeni 6, 3. Oradea 3, 4. Enka 0
 
A magyar csapatok további programja
2020., november 15., vasárnap
CN Barcelona-Szolnoki Dózsa, 11:00
OSC-Újbuda-Vouliagmeni, 14:00

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok