cover image
Egyéb

FTC-siker a Vasas ellen, iksz a Pécs-Honvéd rangadón

2020. november 11. 20:35

Egy sima és egy szoros bajnoki – ez történt szerdán az E.ON OB I-ben.

A Vasas csapatában többen is kényszerből hiányoztak a keretből koronavírus-fertőzés miatt (ahogyan a vezetőedző, Vad Lajos is), így nem volt reális cél a Ferencváros elleni bravúr lehetősége. Annak ellenére, hogy a hazaiaknál Vámos Márton és Varga Dénes sem volt vízben ezúttal.

A címvédő zöldek már a 6-1-es első negyeddel eldöntötték a mérkőzést, amelyet egyébként az első fordulóból halasztottak el. A Vasas a harmadik negyedet döntetlenre hozta, ez részsiker volt a számukra, de a három pontot végül biztosan beseperte a Ferencváros.

Izgalmasabb volt a Pécs és a Honvéd találkozója viszont, mert hiába nyerte meg két góllal Szivós Márton csapata az első negyedet (sőt, később 4-1-re is vezetett), a záró nyolc percre 6-6-tal fordultak a csapatok. A pécsiek nem engedték el a vendégeket, akik egy 17-13-as egri győzelemmel melegítettek a szintén keménynek ígérkező baranyai bajnokira.

Itt nem volt gólzápor, és bár Kiss Bálint akciógólja Honvéd-előnyt jelentett, 10 másodperccel a vége előtt Csaba Márton kihasználta a megkapott emberelőnyt, és egyenlített. A vége 9-9, igazságosnak tűnő eredmény.

E.ON OB I, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

FTC Telekom Waterpolo-A-Híd VasasPlaket 18-8 (6-1, 4-2, 3-3, 5-2)
Gólszerzők
: Fountoulis 4, Jaksic 3, Vigvári Vendel, Jansik Sz., Mezei 2-2, Sedlmayer, Pohl, Zalánki, Fekete G., Német, illetve Bátori 4, Vadovics V., Randjelovic, Szatmári, Pardi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 7. forduló mérkőzésén:

PVSK Mecsek Füszért-Budapesti Honvéd 9-9 (1-3, 2-2, 3-1, 3-3)
Gólszerzők
: Kolozsi M. 3, Csaba, Rakonjac 2-2, Gál, Turnai A., illetve Hosnyánszky 3, Kiss B., Ekler B., Illés, Simon Roland, Chilkó, Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
ftc
vasas
pécs
honvéd