cover image
Szövetség

Budapesten tárgyalt Marco Birri

2020. október 22. 13:25

Az Európai Úszószövetség (LEN) szervezési igazgatója a Bajnokok Ligája soron következő kiírásának részleteiről és aktuális kérdésekről egyezetetett a Magyar Vízilabda Szövetség képviselőivel.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke Gáll Péter főtitkárral, valamint Bokor Balázs nemzetközi és protokoll igazgatóval közösen, a szervezet székházában fogadta kedden a kétnapos látogatásra és egyeztetésre érkező Marco Birrit, az Európai Úszó Szövetség szervezési igazgatóját és Csurka Gergelyt, a LEN sajtóigazgatóját. A felek a közös szervezésű Bajnokok Ligája-sorozat megrendezésének részleteiről egyeztettek.

Tekintettel a koronavírus járványra, a LEN Bureau döntése értelmében a 2020/21-es Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit két helyszínen, tömbösítve, tornaszerűen rendezik meg.

Három alkalommal, 2020 decemberében, 2021 márciusában és áprilisában rendezik a fordulókat.

Az egyeztetésen is elhangzott, hogy a LEN olyan, nagy vízilabda-hagyományokkal rendelkező országokban kívánja lebonyolítani az eseményt, ahol kiemelkedő szervezési tapasztalatokkal bírnak. A szervezet tervei szerint a két helyszín Budapest és Róma lesz.

A csapatokat két hatos csoportba sorolták, a sorsolást pedig hétfőn megtartották. A magyar csapatok közül a bajnoki és BL-címvédő (az előző szezonban nem hirdettek győztest) már ott van a főtáblán, de az OSC és a Szolnok csapatának is lehetősége van arra, hogy részt vegyen a küzdelmekben, amennyiben sikerrel veszi a selejtezős akadályt.

Az első budapesti buborékfordulót a tervek szerint december 15. és 18. között rendezik, a Duna Arénában.   

Szövetségi hírek