cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: az OSC is elkezdte; Bányai Márk védésével győzött a Szolnok

2020. október 7. 18:53

Varga Dániel csapata is bemutatkozott a bajnokságban – Tatabányán győzött magabiztosan. Három pontot gyűjtött szerdán még a Pécsen nyerő Vasas, a Debrecen első pontját szerezte a Szeged ellen. A 2. fordulóból pótolt meccsen 13-12-re nyert a Szolnok a BVSC ellen.

Az ismert egészségügyi helyzet miatt az első hét fordulóban halasztani kényszerült OSC is elkezdte a bajnokságot: Varga Dániel győztes mérkőzésen mutatkozott be a sorozatban edzőként, hiszen csapata 18 gólt szerezve nyert magabiztosan a Tatabánya otthonában. A legeredményesebb játékos az ötgólos Európa-bajnok, Manhercz Krisztián volt.
 
A Vasas Pécsen kezdett 5-1-es első negyeddel, majd növelte is előnyét a folytatásban, és ugyan a házigazda ezt követően tartotta a lépést fővárosi vetélytársával, a négygólos Bátori Bence vezérletével 16-10-re nyert Vad Lajos együttese.

Megszerezte első pontját a Debrecen: ugyan a Szeged kezdett jobban, de a hazaiak egyenlítettek a második menetben, majd utána a fordulatos meccsen vezettek is. A végén mégis úgy tűnt, Szabó Zoltán alakulata elviszi a három pontot, ám öt másodperccel a vége előtt a mezőny legeredményesebb játékosa, Macsi Patrik emberelőnyből alakította ki a 9-9-es végeredményt.

A 2. fordulóból pótolt összecsapáson alaposan megszorongatta az esélyesebb Szolnok együttesét a BVSC. Sőt, közel, nagyon közel áll a pontszerzéshez: végig tartotta a lépést a hazaiakkal, kiváló csapatjátékával a végjátékban is rendre volt válasza egy-egy gólra, és kezében volt a lehetőség a legvégén is az egyenlítésre. Történt, hogy az utolsó percben előbb a remeklő Európa-bajnok, Angyal Dániel negyedik góljával vezetett Zsivko Gosics csapata 13-12-re, de Kovács Péter kiállítást, majd ötméterest harcolt ki a zuglóiaknak. Három másodperc volt hátra, Gyárfás Tamás állt oda a büntetőhöz, ám lövését hárította Bányai Márk, így tartotta otthon a három pontot a Szolnok.
 
Eredmények - E.ON OB I, 8. forduló:
 
Tatabányai VSE-OSC-Újbuda 3-18 (0-4, 1-5, 1-4, 1-5)
Gólszerzők: Korbán 2, Szőke, ill. Manhercz 5, Csacsovszky E. 3, Várnai 3, Salamon 3, Dala 2, Hárai, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PVSK Mecsek Füszért–A-Híd VasasPlaket 10-16 (1-5, 3-3, 3-6, 3-2)
Gólszerzők:
Kolozsi 3, Zerinváry 2, Lihotzky 2, Csorba, Csaba, Gaszt, ill. Bátori 4, Szatmári 3, Randjelovics 3, Korbács 2, Vadovics, Takács, Pardi, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Debreceni VSE–Szegedi VE 9-9 (1-3, 2-0, 4-3, 2-3)
Gólszerzők:
Macsi P. 4, Süveges 2, Stefanidesz, Zsilák, Nagy N., ill. Kürti 3, Kiss Cs., Horváth Zs., Sánta, Boros, Somlai, Baj
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd-Szolnoki Dózsa - elhalasztva
PannErgy-Miskolci VLC-KSI SE - elhalasztva  
BVSC-Zugló-Kaposvári VE - elhalasztva  
Metalcom-Szentes-FTC-Telekom - elhalasztva
 
A 2. fordulóból pótolt mérkőzés
Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 13-12 (3-4, 4-2, 2-2, 4-4)
Gólszerzők:
Angyal 4, Filipovics 3, Konarik 2, Jansik D., Nagy Á., Schmölcz, Szeghalmi, ill. Pásztor 3, Nagy M. 2, Gyárfás 2, Kovács P., Mészáros Cs., Csapó, Czigány, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e