cover image
Egyéb

Levelet kaptunk, majd megleptük az ifjú sípmester-jelöltet

2020. szeptember 21. 8:39

Gyarapodóban a játékvezetői kör! Egy nagykanizsai fiatal vízilabdázó a tettek mezejére lépett és úgy tűnik, semmi sem akadályozza meg abban, hogy idővel a parton is részese legyen szeretett sportágának.

Még hogy nem vonzó a játékvezetői pálya! Akad, aki már nagyon fiatalok szemez az általában nem túl hálás szerepkörrel, és az álmok olykor valóra válhatnak - főleg, ha teszünk is érte. Mavolo Áron ezen az úton indult el, eltökéltségét mutatja, hogy úgy írt levelet a Magyar Vízilabda Szövetség központi e-mail címére, hogy erről szüleinek sem tett említést.

Az alábbi levél landolt a postafiókunkban:

Üdv, Áron vagyok!

Egy Kanizsán élő és játszó 13 éves játékos vagyok. Mióta az eszemet tudom, bíró akarok lenni és az is vagyok, de nem hivatalosan. Emlékszem mikor 2.-ban megkaptam az első sípom és szünetekben lelkesen fújtam focit. Most 13 éves vagyok, már majdnem 4 éve, hogy vízilabdázom és megszerettem fújni is azt. De mivel edzésen nem fújhatok ezért szeretnem megkérdezni, hogy: lehet-e kapni arra engedélyt, hogy letehessem mostanában a bírói engedélyt, ha nem is kapok fizetést az első 1 évben az nem baj, csak fújhassak.

Kérem jelezzenek mihamarabb!

Üdvözlettel Mavolo Áron            

Nem is volt kérdés, hogy nem marad megválaszolatlanul a levél: Mátyás Judit, az MVLSZ Versenyirodájának vezetője a háttérben megszervezte a meglepetést: a vasárnapi, Kanizsa VSE-Győri VSE korosztályos mérkőzésekre látogatott el, ahol Várkonyi Gabriella (a Játékvezetői Bizottság tagja) és Füzesi Zsolt (az Ellenőri Bizottság tagja) játékvezetőkkel egy kis ajándékcsomaggal lepte meg Áront, és persze egy jó hangulatú beszélgetésre is sor került.

A látogatásról csupán a nagykanizsai klub elnöke tudott, még Áron szülei sem, igaz, ők a levélről sem hallottak. Hogy a történet biztosan folytatódjon, Áron - aki a gyermek- és serdülő-mérkőzésen is játszott - meghívást kapott a Játékvezetői Bizottság most zajló játékvezetői tanfolyamának egyik előadására.

Sok sikert és kitartást kívánunk neki, ezen a pályán is!    

Vízilabda hírek
játékvezetés
mavolo áron
nagykanizsa