cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: újabb skalp a fantasztikus UVSE-től

2020. szeptember 19. 20:07

Vincze Balázs együttese a Vasas után a Honvédot is legyőzte, így négy meccsből négy győzelemmel vezeti a bajnokságot. Harmadik találkozóját is megnyerte az Eger, győzelemmel kezdett a Szolnok, és szoros összecsapáson szerzett három pontot a Pécs.

Fantasztikusan kezdett az UVSE a Kőér utcában: a 4-1-es első negyed jelezte, a Vasas után újabb nagy skalpot akar begyűjteni. A házigazda igyekezett felzárkózni, ám Vincze Balázs együttese a folytatásban is markánsan pólózott, tartotta előnyét. Ekler Bendegúz révén a záró negyedben 6-6-ra aztán egyenlített a Honvéd, ám a vendég alakulat ekkor sem tört meg, a mezőny legeredményesebb játékosa, Bencz Rolf (négy gól) révén hamar visszavette a vezetést, sőt Belényesei Dávid találatával már 6-8 állt a táblán. A fiatal csapat nem is engedte már a kezéből ki a győzelmet, így négy meccsből négy győzelemmel vezeti az elmaradt találkozók miatt persze kesze-kusza tabellát! 

Hibátlan a harmadik mérkőzését megnyerő Eger is, amely a hatgólos Baksa Benedek vezérletével a Debrecent győzte le 17-10-re, illetve az első mérkőzését lejátszó, a Szentest 16-9-re felülmúló Szolnok, amelyben Angyal Dániel lőtt négy gólt.

A nap záró mérkőzésén a Pécs 6-6 után lépett el 9-6-ra, ám a Tatabánya a záró negyedben 10-10-nél utolérte. A végjátékban mindkét oldalon adódtak lehetőségek a győztes gól megszerzésére – mindez a baranyaiaknak sikerült; Kolozsi Marcell 14 másodperccel a vége előtt talált be fórból, nagyon értékes három ponthoz juttatva ezzel csapatát. 

Eredmények - E.ON OB I, 5. forduló

ZF-Eger–Debreceni VSE 17-10 (2-1, 6-4, 4-2, 5-3)
Gólszerzők:
Baksa 6, Szalai 3, Murisics 3, Lőrincz B. 2, Kovács G., Török, Rádli, ill. Stefanidesz 2, Smitula 2, Macsi P., Süveges, Zsilák, Bodoróczki, Krasznai, Kis F.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa–Metalcom-Szentes 16-9 (3-1, 4-3, 5-2, 4-3)
Gólszerzők:
Angyal 4, Konarik 3, Nagy Á. 2, Pijetlovics 2, Filipovics 2, Kovács G., Szeghalmi, Drasovics, ill. Pellei F. 2, Bozó 2, Takács J., Mátyók, Garancsy, Hegedűs, Somogyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd–UVSE-Hunguest Hotels 8-9 (1-4, 2-1, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Ekler 2, Simon, Chilkó, Decker Á., Illés, Hosnyánszky, Kevi, ill. Bencz 4, Vigvári Vince 3, Kardos, Belényesi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–Tatabánya 11-10 (3-2, 2-2, 4-2, 2-4)
Gólszerzők:
Csaba 3, Zerinváry 2, Turnai 2, Kolozsi, Lihotzky, Rakonjac, Kókai, ill. Szőke 3, Mladoniczky 3, Keresztúri 2, Márkus, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vasárnap játsszák:
FTC-Telekom–BVSC-Zugló, Hajós-uszoda, 16:15

Elhalasztva:
OSC-Újbuda–PannErgy-Miskolc
Szegedi VE–Kaposvári VK
Vízilabda hírek