cover image
Egyéb

Előzetes LEN-naptár: június 3-5. a BL-nyolcas döntő időpontja

2020. augusztus 31. 16:38

A LEN weboldalán ismertette a 2021-es versenynaptárat, ami természetesen egy tervezett menetrend.

Az európai szövetségben nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy kialakítsák a klubcsapatok őszi és tavaszi, biztonságos versenyeztetésének lehetőségét. Egyelőre még nincs döntés a Bajnokok Ligája és az Euro Kupa, valamint a női Euroliga menetrendjéről, a végjátékoknak viszont kijelölték, megerősítették az időpontjait.

Ha minden a tervek szerint alakul, az Euro Kupa döntőjének első mérkőzését április 10-én, a visszavágót április 24-én rendeznék, míg a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét június 3. és 5. között tartanák meg Hannoverben.

A hölgyeknél a LEN Kupa négyes döntője április 16-17-én, az Euroliga final fourja április 30-án és május 1-jén lenne, később kijelölendő helyszínen.

A vízilabda szerencsés vizes diszciplinának mondhatja magát, hiszen januárban meg tudtuk rendezni az Európa-bajnokságot, az úszók, műugrók, nyílt vízi úszók és szinkronúszók kontinenstornája 2021 májusára tolódik - mindegyiket Budapesten rendezik.

Egyedül a masters korcsoport Eb-je révén érdekelt a vízilabda, az a torna május 24. és 29. között lesz a fővárosban.

Ami a korosztályos válogatott eseményeket illeti: a leány U15-ös Európa-bajnokságot július 4. és 11., a fiú U15-ös kontinenstornát július 11. és 18. között rendeznék, a rendezővárosok itt még nem ismertek.

Nem úgy a junioroknál, a hölgyek Sibenikben találkoznak a tervek szerint augusztus 22. és 29. között, a fiúk pedig Máltán, szeptember 12. és 19. között.
Vízilabda hírek
len