cover image
Egyéb

E.ON OB I: hatalmas izgalmak, plusz két újabb halasztott mérkőzés

2020. augusztus 29. 20:24

A korábban közölt, elhalasztott mérkőzések mellé szombaton két újabb került: a Szolnok-Kaposvár és az OSC-Szeged találkozót is elhalasztották. A három megtartott mérkőzés viszont hatalmas izgalmakat hozott: az Eger egy góllal verte a KSI-t, a Miskolc a Honvéd otthonában nyert egy góllal, míg döntetlen lett a Pécs-BVSC ütközet.

Szombat délelőtt érkezett az első hivatalos jelzés, hogy egy szolnoki játékos pozitív COVID-mintát produkált, jövő hét elején jön a második teszt eredménye, a Kaposvár elleni hazai meccs ennek folyományaként elmaradt. Az OSC-nél több gyanús eset került felszínre szombat kora délután (mindannyian tesztelés alatt vannak), így elhalasztódott a szegediek budapesti vendégszereplése. 
 
A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel Vári Attila, az MVLSZ elnöke mihamarabbi elnökségi ülés összehívását kezdeményezte, a mérkőzések jövőbeni lejátszásáról a versenyiroda folyamatos tájékoztatást ad. 
 
Az már korábban eldőlt, hogy hasonló okok miatt a Tatabánya-Szentes, az UVSE-Debrecen és az FTC-Vasas mérkőzéseket is elhalasztották a nyitó fordulóból.
 
A szezon első lejátszott összecsapása így az Eger-KSI ütközet lett, amely méltó volt a nyitó meccshez. Méltó, hiszen az újonc vendégek (akik már a BENU Magyar Kupában is megmutatták oroszlánkörmeiket) hatalmas csatára késztették a hevesieket: hiába vezetett Petrovai Márton csapata 4-2-re, 6-3-ra, 7-4-re, 12-8-ra, majd 14-11-re, a KSI fiataljai nem törtek meg, mindig volt válaszuk. Ezzel az akarattal 1:18-cal a vége előtt Hajdú Attila duplájával felzárkóztak 14-13-ra, majd esélyük volt kétszer az egyenlítésére is! Mindez nem sikerült, de Horváth János joggal volt rendkívül elégedett a látottakkal, s jelezte nagy büszkeségét. A jelentősen átalakult Eger mindazonáltal örülhet a három pontnak, no és persze Nikola Murisics kiemelkedő játékának.
 
Pécsen ennél is szorosabb, s végül eldöntetlen találkozót hozott a BVSC vendégjátéka. A partin hol az egyik, hol a másik fél vezetett, érezhető volt, az utolsó pillanatokig kiélezett marad a csata. Az 5-5-ös félidőt követően a záró menetet 8-7-es vezetéssel a házigazda kezdhette, ám a végén kétszer is neki kellett egyenlítenie, hiszen 7-9-ről átvette a vezetés a vasutascsapat. A 12-12-es végeredmény mindennek tükrében, a hasonló erők küzdelmében nem meglepetés; pécsi oldalon Csaba Márton öt gólját érdemes kiemelni, míg BVSC oldalon említsük meg, hogy kilenc játékos is gólt szerzett.
 
Egy gól döntött a Kőér utcában is, ahol a Miskolc 3-0-s negyeddel kezdett. A Honvéd azonban a rossz kezdés után talpra állt, 5-5 után kvázi „új meccs" kezdődött. A kiélezett párharcban mindkét együttes volt jobb helyzetben, 2:0-5-tel a vége előtt a statisztika szerint tízszer próbálkozó, avagy igen aktív Hosnyánszky Norbert lövésével 9-8-ra a Honvéd állt jobban. A Miskolc azonban Biros Barnabás találatával egyenlített, majd az Egerből érkezett fiatal tehetség, Magyar Márton negyedik góljával a maga javéra fordított a mérkőzést, és szerzett roppant fontos három pontot.

E.ON Férfibajnokság, 1. forduló  
Augusztus 29., szombat
ZF-Eger-KSI SE 14-13 (2-2, 5-4, 4-2, 3-5)
Gólszerzők: Murisics 5, Baksa 3, Lőrincz B. 2, Telegdy, Sántavy, Török, Szalai G., ill. Hajdu 3, Pető 3, Gábor 3, Dubinák 2, Szalai P., Csapó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PVSK Mecsek Füszért-BVSC Zugló 12-12 (2-3, 3-2, 3-2, 4-5)
Gólszerzők: Csaba 5, Zerinváry 3, Rakonjac 2, Kolozsi, Csorba, ill. Pásztor 3, Mészáros 2, Czigány, Csapó, Irmes, Ágh, Gyárfás, Tátrai, Nagy M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd-PannErgy Miskolc 9-10 (0-3, 3-2, 2-0, 4-5)
Gólszerzők: Hosnyánszky 3, Manhercz Á. 2, Kiss B., Decker Á., Illés, Fejős, ill. Magyar M. 4, Seman 3, Hornyák, Vismeg Zs., Biros B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK - ELHALASZTVA
OSC Újbuda-Szegedi VE - ELHALASZTVA
Tatabányai VSE-Metalcom Szentes - ELHALASZTVA
UVSE Hunguest Hotels-Debreceni VSE - ELHALASZTVA
Augusztus 30., vasárnap
FTC Telekom-A-Híd VasasPlaket - ELHALASZTVA
 

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság