cover image
Egyéb

BENU Női MK: a Dunaújváros hibátlan maradt, az FTC rangadót nyert

2020. augusztus 11. 20:31

Két csúcsösszecsapással folytatódott a BENU Női Magyar Kupa sorozata, az egyiken úgymond történelmi Ferencváros-siker született, a másikon fölényes dunaújvárosi, a Szőnyi úton.

Már az ötödik fordulónál járnak a hölgyek is a kupában, és ez, a keddi volt az a játéknap, amikor már vérbeli rangadókat is rendeztek. Az elsőt a Népligetben, ahol az a Ferencváros próbálta először legyőzni az UVSE-t, amely nemrégiben - ellenkező előjellel - volt részese egy nem várt eredménynek: az Eger ugyanis felülmúlta a zöldeket az előző körben. Bár az elmúlt napokban fürödtünk a körülmények adta lehetőségekben és a nyitott uszoda szépségében, végül „jól jött", hogy a népligeti fedettben rendezték ezt a találkozót, ugyanis nagy zivatar csapott le a fővárosra kedden délután.

Baksa Vanda góljával ugyan az UVSE szerzett vezetést, de aztán a hazaiak átvették az irányítást, és eggyel mindig előrébb tartottak, Máté Zsuzsanna góljával az első szünetre is visszavették az előnyt (4-3). Kicsit bizonytalannak tűnt az UVSE, ennek volt bizonyítéka Rybanska Natasa kihagyott 5 méterese, és az FTC kihasználta a helyzetet, Kasó Orsolya is jól védett, így 6-4-nél már a plusz háromért támadhatott. Ezt nem sikerült „leütniük", ráadásul Gangl Edina két fontos védést is bemutatott, Telek Dorottya pedig betalált a túloldalon, megállt egynél a differencia. Egészen a negyed végéig, amikor ismét jókor villantak a hazaiak, Kövesdi Vivien góljával 7-5 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Illés Anna bombája aztán csak elhozta a háromgólos hazai előnyt, ez már sejtette, ez a nap a zöldeké lehet. Már csak azért is, mert az egyéni extra megoldásokkal sem fukarkodtak a hazaiak, Máté Zsuzsanna a félpályáról talált be, négygólosra hizlalva a különbséget.

Muzsnay Fanni remekelt (Fotó: Fradi Média)

Muzsnay Fanni remekelt (Fotó: Fradi Média)

Persze, nem volt vége, 9-7-nél például nagy ziccerben maradt tétova az UVSE, pedig még több mint négy perc volt hátra akkor és az egygólos zárkózás nagy hajrát eredményezett volna - már ekkor. Muzsnay Fanni harmadik gólja, egy szép center akciógól aztán egy kis időre megnyugtatta a Ferencvárost. Talán túlságosan is, hiszen előbb kisvártatva Antal Dóra lőtt nagy gólt, majd Keszthelyi Rita ejtett egyet, két perccel a vége előtt már csak egy gól volt a különbség. Sőt, egy Gangl-védés után 10-10-re egyenlített büntetőből az UVSE, Antal Dóra harcolta ki, Keszthelyi Rita lőtte be - nagy visszakapaszkodást mutatott be a tavalyi ezüstérmes.

Az utolsó perc kezdetén Tóth-Csabai Dóra indította remekül Vályi Vandát, akivel szemben szabálytalankodtak, így az 5 méteres jogos volt, Illés Anna pedig nem hibázott, visszavette a vezetést a Ferencváros. És aztán Vályi Vanda a kegyelemdöfést is megadta, az eredménytelen UVSE-akció után megúszott, és bevágta a 12. hazai gólt. Először múlta tehát felül az FTC az UVSE-t.

A csoport másik mérkőzésén a Szentes sokgólos meccsen verte a Tatabányát.

A nap másik nagy rangadója a B-csoport BVSC-Dunaújváros találkozója volt, ezen a mérkőzésen is megemlékeztek az életének 73. évében elhunyt Györe Lajosról.

Fotó: DUE

Fotó: DUE

Az első gólra aztán egész sokat kellett várni, merthogy kőkemény védekezéssel jelentkezett mindkét fél, Szilágyi Dorottya lőtte végül át a falat a 6. percben (0-1). Gólok aztán később is csak a vendégoldalon születtek inkább, Mihók Attila csapat élesebb volt és pontosabb, 4-1-re vezetett a nagyszünetben, Magyari Alda remekelt a kapuban. Igaz, Doroszlai Vandára sem panaszkodhatott Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője, inkább a támadásokkal akadtak gondok a zuglóiaknál.

Rá volt szorulva a hazai együttes az egyéni villanásokra egyenlő létszámban (összességében nagyon leblokkolt a csapatjáték), és 6-2 után Fekete Flóra nagyon megharcolt a góljáért, olyan nagyra tehát nem nőtt az olló.

A negyedik negyed első gólját Garda Krisztina szerezte egy nagy bomba formájában, így továbbra is a vendégek domináltak, a győzelmük szép lassan biztossá vált - főleg mert Geraldine Mahieu szép csavargóllal jelentkezett.

Nagyon nem ment támadásban a Gyöngyössy Anikót nélkülözni kényszerülő BVSC-nek ezen az estén, így a címvédő Dunaújváros a kisebb hibái ellenére is magabiztosan hozta a mérkőzést. A csoportban a Szeged 11-9-re legyőzte a Honvéd csapatát.

Eredmények - BENU Női Magyar Kupa

A-csoport:

FTC-Telekom-UVSE-Hunguest Hotels 12-10 (4-3, 3-2, 2-1, 3-4)
Gólszerzők:
Muzsnay 3, Máté, Illés A., Tóth-Csabai 2-2, Kövesdi, Vályi, Kuna, illetve Keszthelyi-Nagy, Baksa V. 3-3, Antal, Parkes, Faragó K., Telek
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes-Tatabányai VSE 15-10 (5-4, 4-3, 2-0, 4-3)
Gólszerzők
: Kövér-Kis 4, Polák, Urvári, Dömsödi, Bonca 2-2, Bocskay, Tóth F., Kolarova, illetve Keresztes 4, Zantleitner N. 2, Dobos, Zink, Kenderes, Szedlák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B-csoport:

Szegedi NVE-Budapesti Honvéd 11-9 (3-0, 3-2, 1-2, 4-5)
Gólszerzők
: Miklós 4, Tátrai 3, Ármai 2, Bicskei, Pádár, illetve Gyárfás, Rajna 3-3, Pap 2, Király
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-9 (1-2, 0-2, 2-2, 1-3)
Gólszerzők
: Leimeter, Koncz, Gémes, Fekete F., illetve Gurisatti 3, Szilágyi, Ziegler 2-2, Mahieu, Garda
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
benu női magyar kupa