cover image
Egyéb

OSC: tisztán magyar kerettel kezdődik az új korszak

2020. július 20. 19:16

Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját az OSC csapata, a Nyéki Imre Uszodában. Varga Dániel vezetőedző, Cseh Sándor szakmai tanácsadó, valamint a játékosok szerint is az út elején jár a friss keret.

Pár hónappal ezelőtt még nem volt teljesen egyértelmű, hogy az OSC vízilabdacsapata a 2020/21-es szezon előtt is képes lehet sajtótájékoztatón ismertetni friss céljait, de végül megmenekült a klub a főszponzor távozása után, és ott lesz a mezőnyben a folytatásban is.

Sőt, a szponzorok tekintetében is stabilizálódott a helyzet, a hétfői sajtótájékoztató moderátora, Tihany Viktor nem véletlenül emelte ki bevezetőjében, hogy már a MOL logója is szerepel a stáb és a játékosok felszerelésein. De Bakai-Nagy Zita, Újbuda szociális ügyekért, sportért, esélyegyenlőségért és környezetvédelemért felelős alpolgármestere is szót kapott a sajtóeseményen, és leszögezte, ahogyan eddig is, a jövőben is támogatja a kerület a városrész legsikeresebb csapatsportágát.

A változások okán is, de végül - az élcsapatok körében - egyedülálló helyzet alakult ki a Kondorosi úton: tisztán magyar játékosokkal áll fel a csapat, ráadásul olyan minőségi kerettel, amellyel cseppet sem lehetetlen a hétfői bemutatón is többszörösen elhangzott alapcél, a négy közé jutás (a kupában és a bajnokságban egyaránt).
_U5A7308.JPG Cseh Sándor, az OSC szakmai tanácsadója azért sietett megjegyezni: nem kell elszállni a célok tekintetében - ahogyan azt tették többen is az esélylatolgatások közepette -, egyelőre maradnának a fent említett léc megugrásánál. Már csak azért is, mert szerinte a címvédő Ferencváros és a Szolnok nagyon erős, a Vasas keretét tekintve szintén (bár még nehéz „belőni" a társaságot), ráadásul a Honvéd és a BVSC is nagyon megerősödött.

„Öt hete edzünk úgy, hogy a válogatottak is csatlakoztak hozzánk, tehát azóta teljes a keret - kezdte helyzetjelentését Varga Dániel vezetőedző, aki - mint ismert - a Ferencváros ificsapatától érkezett a Kondorosi útra. „Lényegében azt kaptam eddig, amire számítottam. Nem azért, mert jós vagyok, hanem azért, mert van egy elképzelésem arról, hogyan szeretnék haladni a munkában, és szerencsére így haladunk. Nem az van a középpontban most, hogy hová akarok eljutni, meg mit akarok csinálni, sokkal inkább az, hogyan szeretnék haladni. És ehhez a haladáshoz a játékosok partnerek, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jó úton haladunk, ráadásul jó sebességgel is. A Magyar Kupa hétvégi állomása egyfajta visszajelzés lesz arról, hogy vízilabdásként is vagyunk valakik. Hiszen amit lehetett, a meccseken kívül, már mindent csináltunk, végigvettünk, értem ezalatt a kondicionális fejlesztést, a technikát, a taktikát, a csapatdinamikát, a csapatszellemet, az egyéni képzést, valamint edzőmeccseket is játszottunk, jó ellenfelekkel. Jó volt, hogy jó meccseket játszottunk és az is, hogy rosszakat, most pedig jönnek majd a tétmérkőzések, amik mégiscsak referenciaként működnek mindenki fejében."
_U5A7310.JPG Kósz Zoltán, a csapat kapusedzője elmondta, valóban meghatározó játékos - egy munkás kapus - távozott Braniszlav Mitrovics személyében, ugyanakkor Lévai Márton pontosan ugyanazokat a feladatokat végezte el mellette, és ugyanolyan eltökéltséggel, azaz tőle is stabil és minőségi teljesítményre számíthatnak. Ő lesz az első számú kapus, mellé Dévai Kristóf érkezett a Vasastól, de az ő szerződésének aláírására még várni kell, az OSC-ben reménykednek abban, már nem sokáig.
_U5A7294.JPG Az érkezők között jegyezhettük fel a nyár során az UVSE-től igazolt Dala Dömét, Tóth Kristófot és Sziládi Kristófot (utóbbi ujját törte pár hete, így csak most kezdte a vizes lábtempós edzéseket), a Szolnokról érkező Várnai Kristófot, az Egerből távozó Csacsovszky Eriket. Hétfőn megtudtuk azt is, csatlakozik még a kerethez a Fehérvár OB I/B-s csapatának fiatal balkezes játékosa, Almási Patrick is.
_U5A7282.JPG Az OSC a hétvégén a BENU Magyar Kupa csoportkörét Szegeden kezdi, ahol a házigazda mellett a Szentes és a Debrecen lesz az ellenfele.

Az OSC kerete a 2020/21-es szezonra:
Lévai Márton, Dévai Kristóf - kapusok
Almási Patrick, Bundschuch Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Sziládi Kristóf, Tóth Kristóf, Tóth Márton, Várnai Kristóf - mezőnyjátékosok
Vezetőedző: Varga Dániel
Kapusedző: Kósz Zoltán
Szakmai tanácsadó: Cseh Sándor
_U5A7320.JPG  

Vízilabda hírek
osc