„Az MVLSZ mindig a folyamatosságra törekszik”

2020. július 01. 18:44

Vári Attila újraindul a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztjáért a július 20-ra összehívott tisztújító közgyűlésen.

Fotó: MVLSZ

A Magyar Vízilabda Szövetség szerdai elnökségi ülése után Vári Attila elnök az M1 aktuális csatornának is elmondta: határozatképtelenség esetén két nappal később kerül sor az ismétlésre.

„A tisztújító közgyűlés nagyjából idén október környékén valósult volna meg. Ám a tokiói olimpia halasztása miatt, illetve mivel hallottunk a koronavírus-járvány második hullámáról, így ezt nem szeretnénk kivárni, a szövetség szeretne azonnal reagálni, és a megfelelő törvényes működést biztosítani” – indokolta az időpontválasztást.

„Szeretném folytatni a munkát evvel az elnökséggel. Ha megtisztel a tagság a bizalmával, akkor most négy évre, tehát teljes ciklusra vonatkozóan” – szögezte le az MVLSZ-t 2018 októbere óta vezető kétszeres olimpiai bajnok. Kiemelte: az "operatív és konstruktív" elnökséggel sikereket értek el ezalatt az időszak alatt, köztük megemlítette például a hazai rendezésű idei Európa-bajnokságot, amelyen a női válogatott Hollandiát legyőzve bronz-, míg a férfi együttes Spanyolországot felülmúlva aranyérmes lett, utóbbi ezzel már biztosan résztvevője a jövő évi ötkarikás játékoknak.

„Úgy érzem, nagyon komoly lépést tettünk afelé, hogy a csapataink a tokiói olimpiát megfelelő eredményességgel zárják” – tekintett előre. Hozzátette: a női válogatott elhalasztott kvalifikációs tornája januárban lesz, így fontos, hogy az olimpiai felkészülés utolsó részében töretlen legyen a szakmai munka, ezért is erősítették meg nemrégiben posztján Märcz Tamás férfi és Bíró Attila női szövetségi kapitányt is, mivel – amint azt kiemelte – az MVLSZ „mindig a folyamatosságra törekszik”.

Vári Attila honlapunknak így nyilatkozott:


E.ON Férfi OB I

OSC ÚJBUDA - FTC-Telekom

2021. máj. 02. 14:05

Női Euroliga Final Four: Dunaújváros-Olympiakosz, UVSE-Uralochka, 2021.05.01. (Fotók: Kovács Anikó)
LEN U15-ös és U17-es Eb-sorsolás (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok