Olimpiai és világbajnok a Honvédban, Szivós Márton a vezetőedző

2020. június 11. 14:54

Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, a világbajnok Decker Ádám, az Universiade-győztes Chilkó Márton és a junior világbajnoki bronzérmes Ekler Bendegúz is a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.

Fotó: MVLSZ

„Egyelőre nem izgulok, de nagyon remélem, hogy a mérkőzések előtt fogok" - fogalmazott Szivós Márton, a Budapesti Honvéd vezetőedzője a klub csütörtöki sajtótájékoztatón után. Azt is elmondta, nagyon bízik a stabil szereplésben, és abban, hogy a csapat a nemzetközi kupaszereplést érő helyek egyikére is odaérhet a 2020/21-es bajnokságban.

Barcelona 2013-as világbajnoka köszönetet mondott Merész Andrásnak, aki nemcsak az utánpótlás éveiben segítette, hanem a legutóbbi időkben is, amikor a vezetőedzői útra „terelte". Szivós Márton hozzátette, nemcsak azért fog dolgozni, hogy a csapat sikeresen szerepeljen, hanem azért is, hogy Hosnyánszky Norbertet a következő évben a lehető legjobb állapotban adja át Märcz Tamásnak - a tokiói olimpia sikeres megvívása érdekében.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, dr. Steinmetz Barnabás, a klub szakosztály-igazgatója és Novák Ferenc szakosztályigazgató-helyettes is arra utalt rövid köszöntőjében, hogy öröm lesz ezzel a csapattal dolgozni a mindennapokban, több tekintetben is. Egyrészt azért, mert stabil a csapat háttere, nem rugaszkodott el a valóságtól a szakosztály az elmúlt években, és ez mára kifizetődött - lett egy jó csapata a Honvédnak. Másrészt olyan játékosok (is) csatlakoztak most a Honvédhoz, akik példaképek lehetnek a fiatalok, az utánpótlás szereplői számára is.

„Szivós Marci személye nagyban befolyásolta a döntésemet, emellett mind szakmailag, mind emberileg olyan személyek dolgoznak itt a Honvédnál, ami miatt szívesen csatlakozom a klubhoz" - mondta Hosnyánszky Norbert, Peking olimpiai bajnoka, aki azért is igazolt a fővárosba, „költözött haza", mert kisfia szeptemberben elkezdi az általános iskolát.

„Bízom benne, hogy nemcsak a teljesítményemmel fogok hozzáadott értéket jelenteni a csapatnak, hanem az edzéseken is tudom segíteni a fiatalokat, elsősorban természetesen azokat a védőjátékosokat, akikre a Honvéd később támaszkodni szeretne" - ezt már Decker Ádám mondta, akinek tehát az aktív játék mellett tágabb szerepe lesz az új Honvédban.

A csapathoz igazolt még a legutóbb Pécsen szereplő kétszeres Universiade-győztes Chilkó Márton, a junior világbajnoki bronzérmes szombathelyi Ekler Bendegúz, valamint Kiss Bálint, aki a Vasastól tér vissza egy év után nevelőegyesületébe.

Befejezte az aktív játékot Juhász Zsolt és a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely, őket már nem látjuk a Honvédban.
A Szivós Mártonnal, Hosnyánszky Norberttel, Decker Ádámmal és Ekler Bendegúzzal készített videóinterjúkat a későbbiekben közöljük majd.


BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. aug. 12. 19:00

BENU Férfi Magyar Kupa

OSC ÚJBUDA - Szolnoki Dózsa

2020. aug. 12. 20:15

BENU Női Magyar Kupa

DUE-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló

2020. aug. 28. 17:45

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. aug. 30. 14:00

BENU MK, 3. forduló, 2020.08.08., Hajós-uszoda (Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ)
BENU MK, 3. forduló, 2020.08.08., Hajós-uszoda (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok