cover image
Egyéb

Miskolc: jelentős változások, új csapattal tovább

2020. május 7. 15:53

Nagy változások történtek a PannErgy-Miskolci VLC csapatának keretében. Nagy Ádám Szolnokra, Vadovics Viktor a Vasasba, Lőrincz Bálint Egerbe igazol, és távoznak a légiósok is. Érkező oldalon többek között Lukas Seman, Biros Barnabás, Lukács Dénes Dorián, Lukács Ábel, Berki Richárd és a szlovák Tomás Hoferica szerepel.

Bachner András, a PannErgy-Miskolci VLC szakmai igazgatója nyilatkozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak, az Észak-Magyarországnak, többek között a vizes lehetőségeikről, valamint a keretről. A lap megkérdezte arról a szakembert, mikortól lehetne a klubnak vízfelülete abban az esetben, amennyiben az MVLSZ elnöksége hétfőn úgy döntene, hogy folytatódik a szezon.

– Ebben az esetben mi a Tapolcai Strandfürdőben tartanánk az edzéseket, rendeznék a mérkőzéseinket, szabadban, az előírt biztonsági előírások mellett. Jelenleg ott karbantartási munkálatok folynak – közölte Bachner András. – A Koreny György létesítmény-ügyvezető úrral folytatott tárgyalások bíztatóak és egyben megnyugtatóak, hogy az előző évekhez képest a vízilabdázók megkapják a maximális lehetőséget úgy az edzésekre, mint a mérkőzésekre.

Bachner András pár hete már bejelentette a PannErgy-MVLC első igazolását az új idényre, mégpedig a szlovák válogatott kapus, Tomás Hoferica személyében.

– Emellett biztosnak mondható az eperjesi születésű, de magyar állampolgár, Lukas Seman érkezése. Ő éveken keresztül erősítette az OSC-t, előtte a Szegedet, illetve az Egert, egy meghatározó, nemzetközi klasszisú center – nyilatkozta ezt is a miskolciak szakmai igazgatója, hozzátéve azt, hogy valószínűleg ő lesz az új csapatkapitány. – Ez azt is jelenti, hogy az eddig nálunk szerepelt külföldiek – Sasa Misic, Milos Milicic, Dmitrije Krijestorac, Edoardo Manzi, Ognjen Stojanovic – május végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub. Rajtuk kívül távozik Vadovics Viktor a Vasashoz, Nagy Ádám Szolnokra (ezt a válogatott pólós a vlv-n maga erősítette meg - MVLSZ), Lőrincz Bálint pedig visszament Egerbe. Semanon kívül Miskolcra jön Biros Péter olimpiai bajnok unokaöccse, Biros Barnabás, aki legutóbb Kaposváron pólózott. Aztán visszatér hozzánk a korábbról jól ismert Lukács-testvérpár, Dénes Dorián Egerből, és Ábel a Honvédtól, valamint nálunk folytatja Berki Richárd Szegedről. Tárgyalásban vagyunk még három, 18-19 éves játékossal, ők mind utánpótlás válogatottak, és akik a vízilabda mellett a Miskolci Egyetemen szeretnének tanulni. Eljött az ideje, hogy egy új korszakot kezdjünk a miskolci vízilabda életében, a meghozott döntések az új célok kitűzése alapján történtek. Öt éve azt nyilatkoztam, szeretnék 2020-ban 6-7 miskolci fiatalt a keretünkben, ez teljesül. Egy teljesen új, fiatal, ám véleményem szerint jó csapattal tudunk majd nekiindulni a következő bajnokságnak.

Forrás: Észak-Magyarország
Vízilabda hírek
miskolc