Egyéb

A LEN törölte az utánpótlásban az idei Európa-bajnokságokat

2020. május 1. 17:06

Pénteken videókonferenciát tartott a LEN szűk irányító testülete, a Büro, a döntés értelmében az idén semmilyen vizes szakágban nem rendeznek utánpótlás Európa-bajnokságot.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN vezető tanácsa, a Büro úgy határozott, hogy törli az vizes sportágak utánpótlás Európa-bajnokságait – derült ki a LEN hírleveléből. A junior úszók Aberdeenben, a műugrók Edinburgh-ban, a műúszók Máltán, a nyílt vízi úszók Franciaországban szerepeltek volna a korosztályos kontinensviadalon, míg Róma, illetve Volosz adott volna otthont az U19-es vízilabda Eb-nek. A bizottságok még egyeztetnek arról, hogy a versenyzési lehetőséget veszítő sportolók 2021-ben akár túlkorosként is szerepeljenek korosztályos eseményen.

Az ülésen egyúttal törölték a nyílt vízi Európa-kupa-sorozat nyári és őszi állomásait is.  A büró a következő hetekben dönt arról, miként lehetne befejezni a vízilabdás klubidényt, illetve próbálja megtalálni a vizes Európa-bajnokság időpontját, amelynek az eredeti tervek szerint május 11–24. között adott volna otthont Budapest.

Vízilabda hírek
len