„Öröm, hogy ilyen egységes a hazai póló közösség”

2020. április 26. 18:27

A Magyar Vízilabda-szövetség utánpótlás-bizottságát vezető Székely Bulcsú is azon dolgozik, hogy bármilyen formában, de minél előbb visszatérjen a játék a medencékbe. Az utanpotlassport.hu portál írása.

Fotó: Csudai Sándor/utanpotlassport.hu

A Magyar Vízilabda-szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke, Székely Bulcsú szerint azért a körülményekhez képest sikeresen megtörtént az átállás.

„Az edzők és a gyerekek is jól reagáltak a helyzetre, viszonylag hamar sikerült alkalmazkodni a szituációhoz. Mindenki igyekszik elvégezni azt a munkát, amit otthon el lehet, de hogy ez szakmai szempontból mennyire elég, az már más kérdés. Most azt látom, az edzőknek nagy kreativitásra van szüksége ahhoz, hogy tartsák a gyerekekben a tüzet, az érdeklődést. Senki nem tudja, mikor lesz a következő mérkőzés, de én optimista vagyok. A szövetséggel az a célunk, hogy bármilyen formában, de minél előbb visszatérjen a játék a medencékbe.”

A szövetség a bajnokságok folytatásáról május 11-ei ülésén hoz döntést. Az olimpiai bajnok szakember úgy gondolja, az elsődleges szempont, amit figyelembe vesznek majd az „ítélethozatalkor” az, hogy a döntés egységes, előremutató legyen, és a lehető legkevesebb kérdést, problémát vonja magával. Bár…

„Ez talán klasszikusan az a dolog, amelyben nem tudsz mindenki számára kedvező döntést hozni. Mindig sérülni fog valaki. Szerencsére, jelenleg nagyon egységes a hazai vízilabda-közösség, és ez nemcsak öröm, hanem bizakodásra okot adó tény. Nem az egyéni érdekek képviselete az uralkodó, hanem az összefogás. Mindenki felmérte és megértette a helyzet súlyát.”

A KSI vízilabda-szakosztályát is irányító sportvezető szerint az utóbbi állítás a szülőkre is igaz. A klubok a fiatal játékosoktól folyamatosan bekérik az otthoni munkáról készült felvételeket, amelyekből kiderül, sokszor a szülők ugyanúgy részt vesznek az edzésekben, mint gyermekeik. Nekik is nagy feladatuk van a trénerek fő céljában: a korosztályos pólósok fizikai és mentális állapotának szinten tartásában.

„Az ilyen helyzetnek, vagy mondhatni nagy pofonnak mindig meg lehetnek a pozitív hozadékai is, ha az ember jó felfogással áll hozzá. Nekünk kötelességünk megvizsgálni, mi a legtöbb, amit ki tudunk hozni belőle”

A Székely Bulcsúval készített teljes riportot ezen a linken olvashatja el!
A napokban a vlv.hu szakportál készített interjút a sydneyi olimpiai bajnokkal, ezen a linken olvasható! Női OB I

UVSE Hunguest Hotels - FTC Telekom

2020. nov. 07. 16:45

Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - BVSC Zugló

2020. nov. 08. 16:30

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 11. 19:30

Női OB I

BVSC Zugló - UVSE Hunguest Hotels

2020. nov. 14. 14:15

Női OB I

FTC Telekom - DUE-Maarsk Graphics

2020. nov. 14. 19:30

Férfi OB I

Honvéd - OSC ÚJBUDA

2020. nov. 18. 18:45

Férfi OB I

Szolnoki Dózsa - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 21. 16:45

Női OB I

BVSC Zugló - FTC Telekom

2020. nov. 23. 20:00

E.ON OB I: ZF-Eger-FTC Telekom Waterpolo (Fotó: Fehér Anna)
E.ON OB I: ZF-Eger-BVSC-Zugló 6-11 (Fotók: Fehér Anna)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok