„Fontos, hogy csapatként összetartsunk és segítsük egymást”

2020. április 22. 18:52

Női válogatottunk csapatkapitánya, Keszthelyi Rita immár hatodik hete házi karanténban tölti a mindennapjait és saját bevallása szerint egyre nehezebben viseli. Az M4 Sportnak adott interjút.

Fotó: MVLSZ

„A hatodik hétbe kezdtünk bele, hogy nincs uszoda, mint vizes sportágban szereplőnek, ez nekünk extra nehéz. Bátran kimerem jelenteni, hogy a vízilabdázók kilencven százaléka nem szereti a futást, de most ez meg a biciklizés marad nekünk állóképességi edzésnek. Ezt most muszáj megcsinálni, ha tetszik, ha nem. Nagyon nehéz, főleg, mert nem látjuk, mikor térhetünk vissza. Kondi edzés akkor is lesz, ha visszatérünk. Most legalább ezt a felét próbáljuk szinten tartani itthoni körülmények között” – mondta Európa-bajnokunk az M4 Sportnak adott interjújában.

Napi kapcsolatban van csapattársaival, és mivel konditerembe se lehet járni, mindenki próbálta kialakítani magának a legjobb körülményeket. Úgy véli, ő még szerencsés helyzetben van, mert kertes házban lakik, és a kertben azért mégis könnyebb elvégezni az erősítő gyakorlatokat, mint egy kis lakásban.

„Mikor visszatérünk, mindenki el lesz foglalva a saját nyomorával. Már most hat hét kihagyásnál tartunk, és amikor majd újra vízbe mehetünk, a visszarázódás az úszáshoz, lábtempózáshoz nagyon kemény lesz, az nagyon fog fájni mindenkinek. De fontos, hogy csapatként összetartsunk és segítsük egymást. Én most így a hatodik héten érzem, hogy eléggé mélyponton vagyok. Mindig csak kondizni kell, ami amúgy sem a kedvencem, ezerszer inkább a vízi edzéseket csinálnám. Szerencsére párban vagyok Antal Dórával, így könnyebb elviselni” – említette meg az otthoni edzések nehézségeiről.

S hogy mit gondol a folytatásról, az elhalasztott olimpiai selejtezőről? Ezen a linken elolvasható vagy éppen a videó megnézhető.
Tokió 2020: Magyarország-Egyesült Államok 10-9 (Fotók: Derencsényi István)
Tokió 2020: Japán-Magyarország 11-16 (Fotók: Marcel ter Bals, Illyés Tibor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok