cover image
Egyéb
Utánpótlás

Digitális eszközök az utánpótlás-nevelés szolgálatában

2020. április 9. 16:05

A Magyar Vízilabda Szövetség prémium kategóriás tabletekkel segíti az Utánpótlás Bizottság és közvetlenül az utánpótlás-játékosok felkészülését.

Az MVLSZ székházában adta át Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Gáll Péter főtitkár azokat a tableteket az Utánpótlás Bizottság elnökének, Székely Bulcsúnak, amelyek a jövő meghatározó játékosainak a mindennapjait segítik – nem csak a vízilabdában, hanem a tanulásban is.

Vári Attila elmondta, elsősorban a válogatott játékosokat, illetve a válogatottsághoz közel álló gyerekeket célozza meg a mostani eszközbeszerzés, de később bővülhet ez a segítségnyújtás.

„Olyan számítógépek beszerzéséről döntött a Magyar Vízilabda Szövetség, amelyekkel nagy mértékben tudjuk az Utánpótlás Bizottság munkáját segíteni. A távoktatásban működő edzésprogramok megküldése, és a rutinszerű munkafolyamat sokszor problémába ütközött az elmúlt hetekben, nem minden gyermeknek áll ugyanis rendelkezésre megfelelő eszköz. A Székely Bulcsú vezette Utánpótlás Bizottság most felméri a klubok és játékosok igényeit, és ha visszaérkeznek a válaszok a műhelyekből, kiszállítjuk az eszközöket, amiket az iskolai feladataik során is tudnak használni a fiatalok. A válogatottak prioritást élveznek, de el szeretnénk érni azokhoz a játékosokhoz is, akik az egyesületekben komolyabb tervekkel vízilabdáznak, és egyszer a válogatottban szeretnének szerepelni. Ha kell, bővítjük majd ezt az eszközparkot.”

Székely Bulcsú, az MVLSZ Utánpótlás Bizottságának vezetője megköszönte a szövetség által kínált lehetőséget: „Azoknak az – elsősorban válogatott – játékosoknak próbálunk ezekkel a gépekkel segítséget nyújtani, akiknek az otthoni munkavégzés és tanulás valamilyen műszaki vagy technikai hiányosság miatt nem vagy nehezebbem megvalósítható. Ők kapják ezeket majd meg, és a tabletek segítségével nemcsak a vízilabda távoktatás, hanem az iskolai feladatok elvégzése, a tanulás is egyszerűbb válik számukra.”

digitalis_3.jpgHogy a jelenlegi helyzet milyen tapasztalatokat hozott az elmúlt egy hónapban? Székely Bulcsú szerint a vízilabda-társadalom jól reagált a kialakult szituációra.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az utánpótlás-válogatott játékosokkal, a klubokkal is, és természetesen rendszeresen beszélek több klubvezetővel, mindannyian hasonló dolgokat élünk meg. Egyelőre azt látni, hogy a gyerekek motiváltak, de persze nyilván vannak olyanok is, akik a könnyebb végét találják meg a mostani szituációnak. A többség azonban várja a feladatokat, és az edzők is elég kreatívan állnak hozzá a jelenlegi helyzethez, próbálnak nemcsak a fizikai szinten tartásban élen járni, hanem olyan elméleti feladatokat is adni a gyerekeknek, amikre eddig talán nem volt idő. A lehetőségekhez mérten jól reagált a vízilabda-társadalom a mostani helyzetre. Abban bízom, hogy amikor újra tudjuk kezdeni a munkát, akkor tényleg újrakezdjük, elfelejtve azokat a hibákat és hiányosságokat, amiket eddig esetleg nem tudtunk igazán elengedni. Ha így lesz, akkor jó helyzetből folytathatjuk a munkát” – fogalmazott az Utánpótlás Bizottság elnöke.

watch?v=QSCd4StvvJ8„Nagyon nehéz uszodahasználat nélkül olyan edzésminőséget biztosítani, ami megfelelő, ráadásul most csapatsportágként kell egyéni edzéseket végeznie a játékosoknak otthon. Az Utánpótlás Bizottság nagy szerepet vállal ebben, a tagegyesületekkel karöltve minden nap megküldik a gyerekeknek az aktuális edzésprogramot. A visszajelzések alapján nagyon tisztességgel elvégzik ezeket a feladatokat a játékosok, de tény, hogy nagyon nehéz medence és víz nélkül ugyanabban a formában maradni. Nagyon várjuk, hogy újrakezdhessük a munkát, valamint a jelenleg álló bajnokságainkat” – mondta hozzá Vári Attila, az MVLSZ elnöke.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
vári attila