cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tovább halasztotta a FINA az olimpiai selejtezőket

2020. április 8. 9:45

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

Miután az olimpiát 2021-re halasztották, várható volt, hogy a májusi selejtezőknek is új időpontot keresnek. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet azt is közölte, hogy a jövő nyári, fukuokai világbajnokságnak is új időpontot keres.

A szervezet azt azonban megerősítette, hogy a világliga küzdelmei szeptemberben és októberben véget érnek.

A férfi vízilabda-válogatott a januári Európa-bajnoki győzelmével már kiharcolta a tokiói szereplést, azonban a női csapatunknak még selejtezniük kell a kvalifikációért.

„Nem ért bennünket meglepetésként a hír, egyértelműen erre számítottunk. Várjuk a selejtező új időpontját, ami könnyen előfordulhat, hogy a következő évre esik. Az beigazolódott, hogy jó döntés volt elindulni a világliga-sorozatban, előtérbe kerül a két hátralévő hazai selejtezős, az olaszok és a franciák elleni meccsünk, és a Szuperdöntő, amelybe az eddigi jó szereplésnek hála már kvalifikáltuk magunkat. Van egy jó csapatunk, amelyet csiszolgatni kell tovább, de természetesen jelen helyzetben az egészség a legfontosabb” – kommentálta a hírt Bíró Attila szövetségi kapitány.


Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga