A tokiói olimpia új időpontja: 2021. július 23.-augusztus 8.

2020. március 30. 14:31

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart 2021-ben a tokiói olimpia – jelentette be hivatalosan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után állapodott meg az időpontról egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány. Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte, folytatódnak a szakmai egyeztetések.

A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt múlt kedden a jövő évre halasztották. Az elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.

„A döntés összhangban van azzal a számos hozzászólással és kéréssel, miszerint mihamarabb jelöljük ki az új időpontot. A gyors döntéshozatal a Nyári Olimpiai Sportágak Nemzetközi Szövetségével, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Kontinentális Szövetségével és a tokiói szervezőbizottsággal való szoros együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg. Mindenkinek szeretném megköszönni a nagyszerű támogatását. Eme bejelentéssel biztos vagyok abban, hogy összedolgozva legyőzzük majd ezt a példa nélküli kihívást. Az emberiség egy sötét alagúton halad most át, a 2020-as tokiói olimpiai játékok lesz a fény ennek az alagútnak a végén" - vélekedett a NOB első embere, Thomas Bach.

„Most, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kijelölte az új időpontot, az elnökséggel, a tagegyesületekkel, a szövetségi kapitányokkal és a támogatóinkkal ennek tudatában folytatjuk a szakmai egyeztetéseket. A különböző bizottságok szakmai vezetői, a tagegyesületek és a liga számba veszik az összes lehetőséget, közösen dolgoznak a versenyek lebonyolításán, amelyet reményeink szerint a május 11-ére kiírt elnökségi ülésen tudunk majd véglegesíteni” – reagált a hírre Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.E.ON Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - FTC-Telekom

2021. jan. 16. 17:00

E.ON Férfi OB I

BVSC Zugló - Szolnoki Dózsa

2021. jan. 24. 20:00

E.ON Férfi OB I

METALCOM SZENTES - Honvéd

2021. jan. 30. 16:15

Férfi Világliga, CRO-FRA, ITA-ESP, MON-GRE - Debrecen, 2021.01.10. (Fotók: Derencsényi István)
Férfi Világliga, HUN-SRB 7-9 - Debrecen, 2021.01.10. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok