Nem lesz Eger–Brescia Ek-visszavágó; elhalasztják az OSC-Eger bajnokit

2020. február 27. 19:43

Jövő szombaton nyithat ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be, így a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata három nappal korábban nem tud kiállni az olasz Brescia elleni Euro-kupa elődöntő visszavágójára és búcsúzik a sorozattól.

Fotó: Fehér Anna

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, így nem tudnak pályát biztosítani a párharc második felvonására – ráadásul a bezárás óta edzeni sem tudnak, a helyzetüket ellehetetlenítették, holott senki sem beteg a csapatból –, ezért a Brescia 5-0-s végeredménnyel fogja kapni a mérkőzést játék nélkül

Múlt szombaton az első mérkőzésen Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében 6-3-ra nyertek a hazaiak, ezt követően zárták be az egri létesítményt elővigyázatossági okokból.

A városi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az országos koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel történő egyeztetést követően született meg a döntés a nyitás új időpontjáról, melynek feltétele, hogy megbetegedés nem történik. A kommüniké hangsúlyozza, „nincs tudomás vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja.”

S közben az OSC kommunikációs felületein jelezte, a Nyéki Imre Uszoda és az Újbuda Sportjáért Kft. vezetésének kérésére, járványügyi elővigyázatossági okokból az OSC-Eger, szombatra kiírt bajnoki mérkőzést egy későbbi időpontban rendezik meg.FTC-Szolnok edzőmeccs, 2020.07.03. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
OSC-FTC edzőmeccs, 2020.06.30. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok