cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Várhatóan Hollandia vagy Olaszország ellen lesz a ki-ki meccs az olimpiáért

2020. február 11. 15:25

Női válogatottunk a trieszti olimpiai selejtezőn (március 8-15.) Görögországgal került egy csoportba, így az erőviszonyok alapján a hollandok vagy az olaszok ellen vívja majd az elődöntőt, ami egyben a tokiói kvótáról is dönt majd.

A legutóbbi EB-n hatodik görögökkel, az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal lesz egy csoportban a magyar női vízilabda-válogatott a márciusi trieszti olimpiai selejtezőn, amely az utolsó kvótaszerző torna.
 
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) székházában kedden tartották meg a sorsolást. A másik csoportban a hollandok és az olaszok számítanak a két legerősebb csapatnak, ott a francia és a szlovák, valamint egy ázsiai válogatott szerepel még.

Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa. Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói szereplést, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.
 
„Ez egy teljesen speciális torna lesz, az erőviszonyok alapján tulajdonképpen egy meccsen múlik minden, arra készülünk, azt kell megnyernünk, mindegy ki az ellenfél" - fogalmazott röviden Bíró Attila, akinek csapata február 25-én, Szentesen éppen Hollandiát fogadja majd világliga-selejtezőn...
 
A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

A csoporbeosztás
A-csoport:
Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia
B-csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga