cover image
Egyéb

Eb 2020: Vári Attila - „Ezt máshogy nem is lehetett volna megkoreografálni"

2020. január 27. 21:00

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke remek Európa-bajnokságról beszélt, amelyen mindkét válogatottunk kitett magért. Férfiválogatottunk aranyérme legalább akkor örömmel töltötte el, mint amikor ő volt játékosként Eb-aranyérmes csapat tagja.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint mindkét válogatott újra megmutatta a vasárnap befejeződött budapesti Európa-bajnokságon, hogy a világ legjobbjai közé tartozik. „Ilyen drámai győzelem után az az ember érzése, hogy ezt máshogy nem is lehetett volna megkoreografálni" - utalt az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában a sportvezető arra, hogy a férfiválogatott a vasárnapi fináléban 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel verte a spanyolokat.

Vári Attila elmondta: ugyanolyan örömet érzett a mostani siker alkalmával, mint amikor - többek között Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal együtt - játékosként tagja volt az ezt megelőző Európa-bajnok együttesnek még 1999-ben.
 
„Nehéz sorozaton van túl a női válogatott is, amely ugyanúgy megérdemelte volna az olimpiai kvótát, mint a férfi, ugyanis a bronzmérkőzésen az egyik legjobb csapatot, a hollandot múlta felül" - fogalmazott az MVLSZ elnöke, aki kijelentette: továbbra is az a cél, hogy mindkét magyar együttes ott legyen a tokiói olimpián. Ehhez a nőknek a márciusi kvalifikációs versenyen kell kivívniuk a részvételt.

2dont.jpg Vári Attila a rendezéssel kapcsolatban is elégedettségének adott hangot, ahogy fogalmazott, mindent megtettek.
 
Az MTVA sajtóosztályának hétfői tájékoztatása szerint a finálé adásideje alatt 478 ezer fő nézte a műsort, ami 10,3 százalékos közönségarányt jelentett, ezzel a csatorna piacvezető volt a mérkőzés idejében. A találkozóba 839 ezren kapcsolódtak be legalább egy percre. „A mérkőzés és a közvetítés történelmi pillanatai, köztük a mindent eldöntő ötméteres dobások visszanézhetők az m4sport.hu-n, a MédiaKlikken pedig a teljes közvetítés látható" - a olvasható a közleményben.
 
Ehhez pedig mi tesszük hozzá, a vasárnapi fináléról szóló első tudósításunk a közösségi oldalon hétfőn este  21 óráig 214 ezer emberhez jutott el.
 

Vízilabda hírek
eb 2020