cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Eb 2020: Ez rendben volt, de több kell, és több is van bennünk!

2020. január 22. 21:25

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunknak a negyeddöntőben 14-10-re győzte le Oroszországot. A pénteki elődöntőben 17:30-tól a világbajnok olaszokat legyőző montenegrói válogatottal csatázik. A másik ágon spanyol-horvát ütközet következik.

Az oroszok magabiztos legyőzése után (14-10) a vegyes zónában sokan voltak kíváncsiak a mieink véleményére, érződik, fokozódik a helyzet, közelítünk a legnagyobb meccsek felé. Märcz Tamás szövetségi kapitány is tudja ezt, állta a sarat - s így fogalmazott: „Hasonló meccsre számítottam, mert ahogy korábban is mondtam, az orosz válogatott nem könnyű falat. Élesek is voltak, hiszen a negyeddöntő nekik is nagy lehetőség volt. Sok dolgot megbeszéltünk, például hogy kik ne lőjenek kapura, az oroszok mégis érvényesítették az akaratukat támadásban. Ezen a meccsen túl kellett lőni őket, és biztos voltam benne, hogy ezt meg is tudjuk tenni. Több blokk kellett volna, túl könnyen érkeztek a lövések a kapunkra, illetve nem voltak elég magasan az elöl játszó embereink. Összességében mégsem vagyok elégedetlen, a hosszabb szünet után éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb meccsünk az Eb-n. Több van a csapatban, mint amit ezúttal mutattunk, de így is magabiztosan nyertünk, és arra is volt lehetőségünk, hogy a kulcsjátékosokat nem kellett négy negyeden keresztül égetni."
 
HUN-RUS31.jpg Értelemszerűen szóba került az elődöntő, a csütörtöki, montenegróiak elleni összecsapás - miután Gojkovics mester fiai legyőzték a világbajnok olaszokat. „Nem különösebben lepődtem meg, kiélezett meccsre számítottam előzetesen is. Élesek voltak a montenegróiak, jól védett a kapusuk is, Alekszandar Ivovics jól összefogta őket, továbbá sokat fejlődtek a fiataljaik. Megérdemelten jutottak tovább az olaszok ellen, akik egyébként nem véletlenül lettek világbajnokok, a saját bőrünkön éreztük a felkészülési időszakban, hogy mennyire jó játékosok alkotják a csapatukat. Sokan az olaszokat várták ellenfélnek, picit esélyesebbek is voltak, de a meccs képe alapján megérdemelten jutottak tovább a montenegróiak. Borzasztóan nehéz mérkőzés vár ránk ellenük, hozzá kell tennünk az oroszok ellen mutatott játékunkhoz, de hozzá is tudunk" - mondta ezzel kapcsolatosan a szövetségi kapitány.
 
Kollégája, Sergey Evtsigneev szertint „Jó mérkőzés volt, de mi sokkal többet is tehettünk volna, rengeteget hibáztunk, néha olyasmiket sem tudtunk kivitelezni, amiket rendszeresen gyakorlunk az edzéseken. Az olimpiai selejtezőre már kijutottunk, ám Oroszország mindig magasra tör, igyekszünk ennek megfelelni az Olaszország elleni folytatáskor."
 
A magyar válogatott mérkőzése előtt vette át az FTC-Telekommal minden létező klubtrófeát begyűjtő Varga Zsolt és az olasz válogatottat világbajnoki címig vezető Alessandro Campagna a Vízilabdaedzők Világszervezetétől már korábban holtversenyben elnyert, az év edzőjének járó díjat.
 
„Óriási megtiszteltetés minden elismerés, amely egyrészt visszaigazolást jelent az elvégzett munkáról, másrészt talán példát mutat mindenkinek az uszodák világában, hogy kemény munkával és kitartással milyen messzire lehet eljutni - mondta a Nemzeti Sportnak Varga Zsolt, aki rendre kilátogat az Európa-bajnokságra. - Igyekszem élvezni ezeket a mérkőzéseket, és nem kizárólag szakmai szemmel figyelni őket, hiszen amúgy rengeteg meccset elemzek. Most ugyanúgy izgulok, mint bármelyik szurkoló. Eddig csak egy-egy kiélezett meccset láthattunk, de a negyeddöntőktől kezdve már érdekes, amit láthatunk. Összességében minden csapat játéka hullámzó, ami a rövid felkészülésnek tudható be, de meccsről meccsre javulnak az élcsapatok, és ezt látom a magyar válogatotton is. Sosem szoktam jósolni, de bízom a legjobbakban!"
 
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ                      
MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 14-10 (3-2, 3-3, 4-3, 4-2)
Vezette: Koryznia (lengyel), Schwartz (izraeli)
 
Magyarország: Nagy V. - Zalánki 2, Vámos 2, Pohl, Erdélyi 1, Varga D. 3, Mezei. Csere: Angyal 2, Manhercz 3, Hosnyánszky, Jansik Sz., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Oroszország: Statsenko - Ashaev 1, Merkulov 3, Nagaev 1, Bychkov, Lisunov, Shepelev. Csere: Suchkov, Vasilev, Dereviankin 1, Kharkov 1, Kiselev 3. Szövetségi kapitány: Sergey Evtsigneev
 
További eredmények
A 15. helyért                
Málta-Hollandia 9-19
A 13. helyért
Szlovákia-Franciaország 6-9
A 9-12. helyért
Törökország-Grúzia 6-12
Németország-Románia 15-10
Negyeddöntő
Olaszország-Montenegró 8-10
Szerbia-Spanyolország 6-6 - ötméteresekkel 3-4
Horvátország-Görögország 14-11
 
Következik
2020. január 24., péntek
A 11. HELYÉRT
11.30:
  Törökország-Románia
A 9. HELYÉRT
13.00:  Grúzia-Németország
AZ 5-8. HELYÉRT
14.30:
 Olaszország-Oroszország (tv: M4 Sport)
16.00: Szerbia-Görögország (tv: M4 Sport)
ELŐDÖNTŐ
17.30: Montenegró-MAGYARORSZÁG (tv: M4 Sport)
19.00: Spanyolország-Horvátország (tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb 2020