cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: Hittel, akarttal - „Nagyon várjuk már az elődöntőt!"

2020. január 21. 22:02

A Bíró Attila irányította válogatottunk Franciaország legyőzése után előretekint, és már a csütörtöki elődöntőre készül, amelyben 19 órától (!!!) a vb-ezüstérmes Spanyolország ellen játszik.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk mindössze három gólt kapva győzött Franciaország ellen a negyeddöntőben (16-3) - a mérkőzés után érhetően talán többször került szóba a csütörtöki elődöntő, mint a mai siker.
 
„Ezért küzdöttünk a múlt heti két csoportrangadón, így most ezt a találkozót minden görcs és gátlás nélkül tudtuk hozni. Az volt a célunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint a dunaújvárosi felkészülési tornán, akkor ötöt, most három gólt lőttek. A támadójátékunk pedig attraktív volt, egy jó felkészülés volt ez a csütörtöki mérkőzésre" - fogalmazott a vegyes zónában Bíró Attila szövetségi kapitány, aki jól tudja, a spanyolok ellen a kulcskérdés a centerek elleni játék lesz.  Mint említette: „A franciák kelléktárában is megtalálható a kétcenteres játék, amit a spanyolok is előszeretettel használnak. Jó volt találkozni a figurával, mert az elődöntőben is szembesülünk ezzel, még ha nem is annyiszor, mint ahányszor a franciák próbálkoztak vele. Elég hatékonyan ki tudtuk védekezni."
HUN-FRA-17.jpg  
Francia kollegája, Florian Bruzzo így értékelt: „Az eredmény szempontjából nem voltak elvárásaim, jobban érdekel, miként játszunk. A lányok a végére elfáradtak, és sok kiállítást is kaptunk, mert próbáltuk hamar megállítani a magyarok támadásait. Mégis a lövések minőségében volt a legnagyobb különbség, és fizikailag is voltak problémáink. Láttam a statisztikákat, mindenben javulnunk kell: akaraterőben, agresszivitásban, lövésmennyiségben és pontosságban."
 
Gangl Edina a szerbek ellen és most sem kapott gólt, véleménye szerint az elmúlt időszakban összeállt a csapat védekezése, ez pedig kulcskérdés lesz a spanyolok elleni elődöntőben. Ahogyan fogalmazott: körülbelül nyolc gólon kellene tartani a spanyolokat a győzelemhez.
HUN-FRA-26.jpg  
Az ezúttal is sokat dolgozó Gyöngyössy Anikó amondó, „A centereket így is, úgy is verik, főleg egy ilyen kevésbé ügyes csapat, amely inkább verekszik, úgyhogy centerben ugyanolyan megterhelőek a mérkőzések. Igazából nekünk most kezdődik majd az Európa-bajnokság, nagyon várjuk már, hogy ismét szoros meccset játszhassunk."
HUN-FRA-39.jpg A tornán pazarul játszó Illés Anna így fogalmazott: „Komolyan kellett vennünk a meccset, mert ezután jönnek a nehezebb feladatok, és szerettünk volna önbizalmat szerezni. A védekezésünk az első negyeden kívül rendben volt, a támadásunkon pedig csiszolunk, ilyenkor veszünk vissza a terhelésből, és jönnek a szép csuklós gólok. Készülünk a spanyolokra: az elődöntőre és a döntőre vártunk!"
 
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)
Vezette: Dreval (orosz), Nicolosi (olasz)
 
Magyarország: Kasó - Máté 1, Gurisatti 1, Vályi 3, Parkes 1, Keszthelyi 4, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Franciaország: Derenty - Millot 1, Guillet 2, Mahieu, Dhalluin, Deschampt, Daule. Csere: Bachelier, Bouloukbachi, Radosavljevic, Vernoux, Clerc.  Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
 
További eredmények
A 11. HELYÉRT
Szerbia-Németország 11-11 - ötméteresekkel 2-4
A 9. HELYÉRT
Horvátország-Izrael 7-11
NEGYEDDÖNTŐ
Szlovákia-Hollandia 2-22
Oroszország-Olaszország 13-7
Görögország-Spanyolország 9-12
Következik
2020. január 23., csütörtök
AZ 5-8. HELYÉRT
14.30:
 Franciaország-Görögország
16.00: Olaszország-Szlovákia
ELŐDÖNTŐ
17.30: 
Oroszország-Hollandia (tv: M4 Sport)
19.00: MAGYARORSZÁG-Spanyolország (tv: M4 Sport)
 
Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Női válogatott
2020-21 up-bajnokságok
eb