cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: a sok munka gyümölcse - „Jó erőben vagyunk!"

2020. január 17. 21:17

A Görögország elleni siker (13-10) után a főszereplők kiemelték, nem véletlenül dolgoztak ennyit, most megvan az eredménye. Persze tudják, a neheze majd a jövő héten következik. De van mire optimistának lenni!

Az oroszok után a görögöket is legyőzte női válogatottunk (beszámoló ezen a linken), a 13-10-es siker után érhetően mosolyogva fogalmaztak a mieink a vegyes zónában. Azok után persze, hogy még a medencetérben együtt ünnepeltek kicsit a lelkes szurkolókkal.
 
Bíró Attila így kezdte értékelését: „Az elején szellős volt a zónavédekezésünk, és mire felvettük a játékvezetők ritmusát, addigra eltelt másfél negyed, ezért is tudtak velünk lépést tartani. Utána már jobban működött a zónánk, és akkor nyílt ki az olló, amikor összeállt a védekezésünk. Támadásban is jól muzsikáltunk, ismét voltak kitűnő egyéni teljesítmények. Háromgólos győzelem után nincs hiányérzetem, amennyit hibáztunk, annyi benne van a játékban. Az Európa-bajnokság előtt is azt mondtam, hogy nagyon jó erőben van a csapat, persze nagyon sokat dolgoztunk ezért. Nemcsak a felkészülés alatt, hanem ősszel is, hiába nem voltak válogatott mérkőzések, egyéni edzésprogramot kaptak a lányok a szárazföldi munkára. Azon kell dolgoznunk, hogy ez az erő ne illanjon el, és folyamatosan fent tudjuk tartani a frissességet és a gyorsaságot, amiből még több kell a továbbiakban. A szerbek talán az egész mezőny egyik leggyengébb csapata, ellenük nem kell külön készülni, aztán meglátjuk, hogyan alakul a folytatás. A keddi negyeddöntőben jöhetnek az olaszok, jöhetnek a franciák - nyilván az utóbbiaknak sokkal jobban örülnék."
HUN-GRE31.jpg  
Kollégája, Georgias Morfesis így fogalmazott: „Két negyeden át szoros volt a mérkőzés, azonban rendkívül sok emberelőnyt hagytunk kihasználatlanul, így pedig jelentős hátrányba kerültünk, honnan már nem tudtunk visszakapaszkodni. A mérkőzés kulcsmomentumaiban nem koncentráltunk megfelelően, nem volt elég hideg a fejünk, így aztán ezek a helyzetek rendre a magyarok javára fordultak át."
HUN-GRE70.jpg  
A mezőny egyik, ha nem a legjobbja, a négygólos Garda Krisztina szerint „Igazi csapatmunka volt a győzelem, mindenki hozzátette a magáét, segítette a másikat. A harmadik negyedben állt össze igazán a védekezés, és ugyan a negyedik negyedben, biztos vezetésnél néhány percre figyelmetlenek voltunk, sikerült javítani, így tulajdonképpen biztosan nyertünk. A csoportelsőség megvan, de nem lankadhatunk, dolgozunk tovább a céljaink megvalósításáért."
HUN-GRE39.jpg  
A jól védő Gangl Edina ekképpen nyilatkozott: „Egy-két becsúszott a védekezésünkbe az elején, ezért volt az, hogy az első negyed után még négy-négy volt az állás. Megbeszéltük a meccs előtt, hogy nem kell kétségbe esni, bárhogyan is alakuljon az állás, a végén kell megnyerni a találkozót, s a harmadik negyedre bedaráltuk a görögöket. Én akkor sem izgultam, amikor két gólra feljöttek, belülről éreztem, ezt a meccset csak mi nyerhetjük."
HUN-GRE52.jpg  
A tarthatatlan Parkes Rebecca (akinek jobb híján behúztak egyet az egyik támadásnál, ápolni is kellett, de nincs komoly baj) amondó, hogy „Noha a végeredmény nem feltétlenül tükrözi, borzasztóan kemény meccs volt, főleg az elején. Hat-hat után mintha megtorpantak volna a görögök, mi pedig eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, de annak ellenére. Hogy már öt góllal is vezettünk, végig oda kellett figyelni. Még vár ránk egy kötelező győzelem, aztán bízom benne, hogy az olaszok legyőzik a franciákat, így utóbbival játszunk majd a negyeddöntőben."
 
HUN-GRE16.jpg 34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 4. forduló       
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 13-10 (4-4, 4-2, 2-0, 3-4)
Vezette: Margeta (szlovén), Zwart (holland)
 
Magyarország: Gangl - Máté, Gurisatti 1, Vályi 1, Parkes 3, Keszthelyi, Garda 4. Csere: Szilágyi, Illés 2, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Görögország: Diamantopoulou - Tsoukala 1, Eleftherriadou, Avramidou 1, Kotsia 2, E. Plevritou 1, Xenaki 2. Csere: Dimanatopoulou, M. Plevritou 2, Myriokefalitaki, Benekou, Ninou 1. Szövetségi kapitány: Georgias Morfesis
 
További eredmények
A-CSOPORT
Oroszország-Horvátország 34-1
Szlovákia-Szerbia 6-2
B-CSOPORT
Németország-Spanyolország 4-19
Hollandia-Franciaország 18-1
Olaszország-Izrael 17-1
 
Következik
2020. január 19., vasárnap
CSOPORTKÖR, NŐK, 5. forduló
A-CSOPORT

13.00: Szlovákia-Horvátország
17.30: Görögország-Oroszország
19.00: Szerbia-MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT
11.30: Franciaország-Olaszország
14.30: Németország-Izrael
16.00: Spanyolország-Hollandia
 
Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
eb 2020