cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: „Mindenki beletette a közösbe, amit kellett"

2020. január 15. 21:33

A Bíró Attila irányította válogatottunk igazi csapatmunkával 9-8-re győzte le Oroszországot, nagy lépést tett ezzel a csoportlesőség felé. A főszereplők érthető örömmel, ugyanakkor higgadtan értékeltek. Folytatás pénteken 19 órától Görögország ellen.

Mosoly, örömpacsik, de nem hurráhangulat - avagy az oroszok legyőzése után is helyén értékeli a győzelmet női válogatottunk, ugyanakkor jól tudja, kellenek az ilyen sikerek ahhoz, hogy... De hiszen tudjuk!
 
Bíró Attila szövetségi kapitány elmondta: „Nagyon okosan játszottunk, rég láttam ilyen higgadtan vízilabdázni a csapatot. Nem vitt el minket a hév, nagyon jól álltunk hozzá a mérkőzéshez. Így is becsúszott egy-két hiba, de egyértelműen dicséretet érdemelnek a játékosok. Az oroszok elképesztő úszástudással rendelkeznek, és ezt le tudtuk védekezni. Volt néhány kitűnő egyéni teljesítmény, nemcsak Keszthelyi Ritára gondolok, hanem például Szilágyi Dorkára, a centereink is jobbak voltak az oroszoknál, Kasó Orsi pedig kitűnően védett. Mindenki beletette a közösbe, amit kellett - volt, aki többet, volt, aki kevesebbet, de összességében elégedett vagyok", majd a görögök elleni meccs kapcsán ennyit jegyzett meg: „Az egygólos győzelmet is aláírnám, akár ebben a pillanatban."
1-27.jpg  
A mérkőzés egyik hőse, a négygólos, így már 102 Európa-bajnoki találtnál járó, ezzel a 99-cel eddigi vezető Stieber Mercédeszt megelőző Keszthelyi Rita kifejtette: mindenki beletette szívét-lelkét a mérkőzésbe, és fegyelmezetten játszott. „Ha a következő találkozókon nem nekem fog menni, akkor be tudok állni a sorba és ugyanúgy kiszolgálni a többieket, ahogy ők ma ezt megtették velem" - tette hozzá, megköszönve társai teljesítményét. Majd rámutatott: a kontinensbajnokság vége még messze van, de a görögök elleni találkozón sokat tudnak tenni a négy közé jutásért azzal, hogy könnyebb ágra kerülnek.
Szilágyi Dorottya szerint a remek emberhátrányos védekezés, Kasó Orsolya kapusteljesítménye, a jó lövőhatékonyság, valamint a Keszthelyi által nyújtott plusz is fontos volt. Gurisatti Gréta elárulta: a csoportsorsolás ismeretében erre a mérkőzésre élezték ki a felkészülést, mivel „ez volt az első keményebb" összecsapásuk. Mint mondta, ennek következtében nem tudott nekik újat mutatni az ellenfél, amit jól bizonyít, hogy az első félidőben csak három gólt kaptak.
1-40.jpg  
A remekül védő Kasó Orsolya így értékelt: „Bíró Attila általában a mérkőzés előtti napon meg szokta mondani, hogy ki lesz a kezdőkapus, hogy nyugodtan tudjunk készülni, és ez most sem történt másként. Elég jól bírtam szusszal a meccset, annak köszönhetően, hogy rendben volt előttem a védekezés, jóval könnyebb dolgom volt nekem is. A helyükön voltak a blokkok, igazi csapatmunka eredménye volt ez a győzelem. Egyelőre örülünk a sikernek, de a következő edzésen már nem ezzel foglalkozunk, hanem a görögök ellen készülünk. Remélem, hogy a felkészülési időszakban ellenük aratott két győzelem nyomot hagyott bennük, de nekünk ugyanúgy kell játszanunk, mintha egyszer sem találkoztunk volna a közelmúltban. Szerintem ellenük is a védekezés lehet a siker kulcsa, ugyanolyan fontos lenne nyerni, mint az oroszok ellen volt."
 
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 3. forduló       
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 9-8 (4-3, 2-0, 2-3, 1-2)
Vezette: Dervieux (francia), Wengenroth (svájci)
 
Magyarország: Kasó - Máté, Gurisatti, Vályi 1, Parkes, Keszthelyi 4, Garda. Csere: Szilágyi 1, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Oroszország: Karnaukh - Prokofyeva, Borisova, Gorbunova 3, Serzhantova 1, Simanovich, Ivanova. Csere: Bersneva 1, Karimova 2, Timofeeva 1, Soboleva, Fedotova. Szövetségi kapitány: Alexander Gaidukov
 
További eredmények
Görögország-Szlovákia 18-2
Szerbia-Horvátország 8-9
B-CSOPORT
Franciaország-Németország 17-5
Spanyolország-Izrael 18-2
Hollandia-Olaszország 10-4


Következik
2020. január 17., péntek
CSOPORTKÖR, NŐK, 4. forduló
A-CSOPORT

14.30: Oroszország-Horvátország
17.30: Szlovákia-Szerbia (Tv: M4 Sport)
19.00: MAGYARORSZÁG-Görögország (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT
11.30: Németország-Spanyolország
13.00: Hollandia-Franciaország
16.00: Olaszország-Izrael


Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Női válogatott
eb 2020