cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Eb 2020: „Átestünk a tűzkeresztségen, jöhetnek a spanyolok!"

2020. január 14. 22:01

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk első meccsén 19-5-re győzte le Törökországot. A főszereplők elégedetten értékeltek. Folytatás csütörtökön 19 órától Spanyolország ellen.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk a kicsit álmoskás kezdés (1-3 után 4-4-es első negyed) magabiztosan, 19-5-re győzte le Törökország együttesét. Az összecsapás után az olasz-görög rangadót a világbajnok Campagna-csapat nyerte 10-6-ra, de nézzük, a mieink meccse utáni értékeléseket.
 
„Tudtuk, hogy ez egy nagy gólarányú mérkőzés lehet, de nem nagyon ismertük a törököket, akik az első negyedben egy-két jó kezű játékosuknak köszönhetően gólra váltották a helyzeteiket. Ma reggel még komoly munkát végeztek a fiúk, talán emiatt is kicsit lassabban vettük fel a ritmust. Még, hogy ha itt volt ez a mérkőzés, a fejekben szerintem már az volt, hogy két nap múlva egy sokkal fontosabb találkozó vár ránk, de átestünk a tűzkeresztségen" - nyilatkozta Märcz Tamás a mérkőzést követően, majd a spanyolok elleni összecsapással kapcsolatban elmondta, két nagyon hasonló stílusú, gyors csapat találkozik majd, ezen a mérkőzésen pedig várhatóan apróságok döntenek majd. Hozzátette, véleménye szerint az utolsó negyedben mutatott éberség, higgadtság dönthet majd a csoport rangadóján.
 
Török kollégája, Sinan Turunc így értékelt: „A mérkőzés első felében kifejezetten jól játszottunk, de utána nem tudtuk tartani a lépést a rendkívül erős magyar csapattal. Minden mérkőzésből igyekszünk kihozni a legtöbbet, de természetesen nekünk a máltaiak elleni meccsen lesz keresnivalónk a csoportban, arra akarunk formába lendülni."
tur-hun-61.jpg  
Erdélyi Balázs: „Nem szerettük volna, hogy unatkozzanak a nézők - vette át a szót Erdélyi Balázs -, talán ezért is döcögött az eleje... Félretéve a tréfát, tanultunk Varga Dénes tavaly nyári sérüléséből, ami elkerülhető lett volna, ezért óvatosabban kezdtünk, és nem álltunk bele annyira a védekezésbe. A törökök más vízilabdakultúrából érkeztek, mint amihez szoktunk, s benne van, hogy vétlenül, de sérülést okozhatnak. A spanyolok ellen is győzelmet várok, ha nem is olyan különbségűt, mint ez volt."
 
Hosnyánszky Norbert: „Az első meccs mindig nehéz, ennek megfelelően lassan kezdtünk, felvettük a törökök stílusát. Ahogy a folytatásban növeltük az intenzitást, elkezdett nőni a különbség, és végül elégedettek lehetünk az eredménnyel."
tur-hun-56.jpg  
Manhercz Krisztián: „Nem kezdtünk jól, a török csapattól egy negyed alatt négyet kapni semmiképpen sem elfogadható. Nem voltak a helyén a blokkjaink, lagymatag hangulata volt az első játékrésznek. Utána sikerült összeszedni magunkat, és kijött a két csapat közti kvalitásbeli különbség. Azért nem lepődtem meg a hangulaton, mert nem tudtam, mire számítsak, de nagyon örülök, hogy már a törökök ellen is ennyien kijöttek az uszodába, bízom a spanyolok elleni telt házas mérkőzésben."
 
tur-hun-70.jpg 34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 1. forduló       
C-CSOPORT

TÖRÖKORSZÁG-MAGYARORSZÁG 5-19 (4-4, 0-4, 1-3, 0-8)
Vezette: Santos (portugál), Rakovics (szerb)
 
Törökország: Sezer - Acar, Biyik, Yenigün 2, Sönmez, Özbek 2, Kahraman. Csere: Caner, Yutmaz 1, Gürdenli, Senemoglu, Dilek, Kil (kapus). Szövetségi kapitány: Sinan Turunc
 
Magyarország: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 2, Pohl 1, Erdélyi 3, Varga D. 1, Mezei 1. Csere: Angyal 2, Manhercz 3, Zalánki 2, Jansik Sz. 1, Hárai, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-CSOPORT
Szlovákia-Montenegró 4-15
Németország-Horvátország 9-17
B-CSOPORT
Románia-Hollandia 8-9
Szerbia-Oroszország 13-9
C-CSOPORT
Málta-Spanyolország 7-23
D-CSOPORT
Franciaország-Grúzia 7-9
Olaszország-Görögország 10-6
 
Következik
2020. január 16., csütörtök
CSOPORTKÖR, FÉRFIAK, 2. forduló
A-CSOPORT
10.00: 
Németország-Szlovákia
20.30: Montenegró-Horvátország (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT
13.00: Románia-Szerbia
14.30: Oroszország-Hollandia
C-CSOPORT
11.30: 
Málta-Törökország
19.00: MAGYARORSZÁG-Spanyolország (Tv: M4 Sport)
D-CSOPORT
16.00: 
Görögország-Grúzia
17.30: Franciaország-Olaszország (Tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb 2020