cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Parázs tétmeccs és az autómosás - női válogatottunk is elbúcsúzott az évtől

2019. december 31. 12:00

Bíró Attila szövetségi kapitány komoly tétet dobott be az egymás közötti összecsapásra, ami igencsak felvillanyozta a társaságot. A keretben 16 játékos harcol azért, hogy bekerüljön az Eb-keretbe. Szombattól három napig egy dunaújvárosi nemzetközi tornán bizonyíthatnak a hölgyek.

Tétmeccsel zárta az esztendőt női válogatottunk. Tétmeccsel, amelyen mindenki bizonyítani akarta a szakmai stábnak, hogy helye van/lesz az Európa-bajnoki csapatban. Merthogy mindenki lehetőséget kapott, ki itt, ki ott. A konkrétumokról halljuk az ötletgazdát, Bíró Attila szövetségi kapitányt: „Rendkívül komoly edzés voltak karácsony után úgy a szárazföldön, mint a medencében. Hogy hol tartunk? A látottakat alátámasztják az eredmények is, hiszen a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Sportkardiológiai Profilvezetőjének, dr. Kiss Orsolyának a vezetésével komoly úszótesztet végeztünk laktát-méréssel, polar órával. Ebből is leszűrhettük, hogy jó állapotban vannak a lányok. Természetesen sokat kell még gyorsulni, többek között ez lesz a hátralévő idő egyik fontos feladata. Ami pedig az évzáró mérkőzésünket illeti: a csapatot két részre osztottuk, és tétnek azt dobtuk be, hogy a vesztes lemossa a győztes csapat játékosainak a SEAT szponzorautóját. Mindez óriási motivációt adott az összes játékosnak, így meglehetősen parázs csata alakult ki."
20191220_vizilabda_edzes49.JPG  
A meccs és a kocsi mosás után persze újra a mosolyé lett a főszerep, mint a szakvezető megjegyezte, nagyon egyben van a társaság: „Tizenhat játékos harcol már az Európa-bajnoki csapatba kerülésért, és mi tagadás, most lesz a legnehezebb dolgom a keretszűkítésnél. Nem értékelném túl természetesen a világliga-meccseket, a spanyolországi döntetlent, az oroszországi és görögországi győzelmet, ugyanakkor bíztató volt látni, hogy edzésből menet is jól játszottunk. Persze remélem, még több van bennünk. Csütörtöktől folytatjuk az edzéseket, majd Dunaújvárosban, sorrendben a franciák, a kínaiak és a görögök ellen játszunk hasznos felkészülési tornát."
Seat1.JPG  
A 2019-es esztendőt lezárva Bíró Attila hozzátette: „Mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt kívánunk! Magunk a sikerekre helyezzük a hangsúlyt, mert akkor a boldogság is jön magától." Így legyen!
 seat3.jpg A női válogatott 16-os kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Nemzetközi felkészülési női torna, Dunaújváros
Január 4., szombat

Kína-Görögország, 17:00
Magyarország-Franciaország, 19:00
Január 5., vasárnap
Franciaország-Görögország, 17:00
Magyarország-Kína, 19:00
Január 6., hétfő
Kína-Franciaország, 17:00
Magyarország-Görögország, 19:00
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.
Az Eb hivatalos weblapja:
 itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020