cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Jó hangulatú évzáró után jön az athéni nagy falat

2019. december 22. 12:00

A Bíró Attila irányította női válogatottunk szombaton este közös vacsorán búcsúztatta az évet, majd a csapat ma Athénba utazott, ahol hétfőn világliga-selejtező vár rá.

Az esztendő utolsó mérkőzésére készül női válogatottunk: a Bíró Attila irányította csapat hétfőn Athénban játszik világliga-selejtezőt. A szövetségi kapitány által a 19-es keretből kiválasztott 13 játékos (ezúttal Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla kapott pihenőt) ma utazott a helyszínre. Előtte azonban a teljes csapat és a szakmai stáb szombaton este megtartotta szokásos évzáróját, amely ezúttal is jó hangulatban telt.
 
„Kellemes hangulatú vacsorán még egyszer visszapillantottunk a 2019-es esztendőre, amelyben mégiscsak ott voltunk a világbajnokságon a legjobb négy között. Természetesen ambiciózus csapatként ennél is többre vágyunk, és azon dolgozunk, hogy a jövő év nagy sikerekről szóljon. A célunkkal minden bizonnyal mindenki tisztában van, elsőként a januári Európa-bajnokságon szeretnénk nagyot alkotni" - fogalmazott Bíró Attila, majd rögvest az előttünk álló feladatot hozta szóba: „Az évzárón finomakat ettünk, hétfőn viszont egy nagy falat vár ránk... Az oroszok után egy másik Európa-bajnoki csoportellenfél, a tavalyi Eb-döntős Görögország otthonában játszunk. Az összes kártyáját nyilvánvalóan egyik csapat sem teríti ki, de mi csak magunkkal foglalkozunk, igyekszünk az alapjátékunkat jól csinálni - elsősorban ezt várom a lányoktól."
20191015_női_vízilabda_válogatott_edzés_DI-56.jpg  
A kapitány még elmondta, sűrű versenynaptár ide vagy oda, a klubokban zajló munkának köszönhetően jó fizikai állapotban lévő játékosok érkeztek a válogatotthoz, így nagy hangsúlyt kap a taktikai és mentális felkészítés. Mert nem titkoltan a január 15-ei, oroszok elleni Eb-meccs van már fókuszban, nem rágörcsölve, de erre fókuszál már a társaság. Persze, ettől még, mondani sem kell, hétfőn a görögöket igyekszik megtréfálni...
 
20191015_női_vízilabda_válogatott_edzés_DI-29.jpg Női válogatott - a görögök elleni keret
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE)

A magyar válogatott decemberi-januári programja
2019. december 23.:
 Görögország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2020. január 4-6.: Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína
2020. január 12-26.: 33. LEN Európa-bajnokság, Budapest, Duna Aréna - jegyek itt vásárolhatóak!
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.  
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020