cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Szeretjük a kihívásokat!" - férfiválogatottunk is gőzerővel készül az Eb-re

2019. december 20. 19:00

A szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott szereti a kihívásokat, és készen is áll arra, hogy megfeleljen ezeknek a januárban, Budapesten sorra kerülő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Többek között erről is beszélt Märcz Tamás a kontinensviadal helyszínén, a Duna Arénában tartott pénteki sajtónyilvános edzést követően. Mindezt megelőzte a kontinensviadal hivatalos kiadványába elkészült fotózás, amely erősen éreztette mindkét válogatottunk játékosaival és a stábtagjaival (merthogy a Bíró Attila irányította női csapatunk is ott volt és edzett az uszodában), hogy bizony nincs már messze az Eb január 12-ei rajtja.
 
A hölgyek elmúlt heti sajtónyilvános tréningje után az urakra is nagy számban volt kíváncsi a média, ami szintén jól jelzi, hogy mekkora felhajtás lesz majd januárban.
 
Märcz Tamás elmondta, hogy a felkészülési idő rövidsége miatt dolgozik „csak" 17 fős kerettel, és minden játékos egészséges. Hozzátette, nem sok idő telt el az utolsó klubmérkőzés, azaz a Ferencváros és az OSC Bajnokok Ligája-összecsapása óta, amelyen a válogatott jelentős hányada vízbe ugrott. Ennek ellenére - ellentétben a májusi, világbajnokság előtti időszakkal - tökéletes mentális és fizikai állapotban lévő vízilabdázókat kapott.
ferfi_vizilabda_valogatott_edzes-08.jpg  
A kapitány konkrétan nem fogalmazta meg a célokat, de azt mondta, ugyanúgy gondolkodnak, ahogyan a tornán szereplő bombaerős csapatok, amelyeket ugyanaz motiválja. Hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokság kimagaslóan a legerősebb világverseny.
 
A válogatott a Duna Arénában napi két edzéssel hangol az Eb-re, majd január 3. és 5. között az olaszországi Cuneóban a házigazdák mellett Görögország és az Egyesült Államok csapatával találkozik felkészülési tornán. Erre a viadalra minden bizonnyal 15 játékos utazik, és utána alakul ki a végleges 13 fős Eb-keret.
 
Märcz Tamás együttese a csoportban sorrendben a törökökkel, a spanyolokkal és a máltaiakkal találkozik - várhatóan a viadal elején kétkapus edzéseket is tartanak egy-egy másik ágon érdekelt válogatottal. Az Európa-bajnokságon egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világligagyőztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.
 
ferfi_vizilabda_valogatott_edzes-12.jpg A férfiválogatott 17-es Eb-kerete
Kapusok
: Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.
Az Eb hivatalos weblapja:
 itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
ferfi_vizilabda_valogatott_edzes-02.jpg  
 
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
2020-21 up-bajnokságok