cover image
Egyéb
Utánpótlás

Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait: becsületbeli ügy

2019. december 19. 13:01

A Kemény Kristóf által irányított magyar válogatott 15-6-ra legyőzte Kanadát, így megszerezte a kilencedik helyet.

„Megbeszéltük, ahhoz, hogy tükörbe tudjunk nézni, ezt és a holnapi mérkőzést is jól játszva hoznunk kell - az elsőn túl vagyunk" - fogalmazott a szerdai, Új-Zéland elleni helyosztót követően Kemény Kristóf szakvezető. Nos, utolsó mérkőzésén is ennek szellemében játszott csapatunk a korábban már legyőzött Kanada ellen, tulajdonképpen rögvest az első negyedben eldöntötte a mérkőzés, amikor nyolc gólt szerezve, Mizsei Márton védéseire is alapozva hatgólos előnyt szerzett. Ezt végigvitte, sőt a negyedikben még rátett hármat, így 15-6-ra győzött, és megszerezte a 9. helyet. Bóbis Botond négy góllal volt a legeredményesebb, Baksa Benedek és Fekete Gergő három találatot jegyzett.

„A becsületbeli mérkőzéseket teljesítettük. Nyilván nem lehetünk elégedettek a kilencedik helyezéssel – nem is vagyunk azok. Fájó lesz így elhagyni a világbajnokság helyszínét. Annyit érdemes megemlíteni, hogy ezek a fiúk így, együtt, ezen edzők irányításával most játszottak utoljára, így igyekeztük ezt a záró egy óra minden pillanatát élvezni, ami voltaképpen meg is történt. Ahogy azonban lefújták a mérkőzést, erős hiányérzet alakult ki az emberben” – értékelt őszintén Kemény Kristóf, aki Lukács Gergellyel közösen vezette a csapatot, amely rendkívül balszerencsének köszönhetően vívott már a nyolcaddöntőben ki-ki mérkőzést Montenegróval, amelyet elképesztő küzdelemben veszített egy egyetlen góllal.
 
A FINA helyszíni tudósítása angol nyelven: itt!
 
Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait
A 9. helyért
Magyarország-Kanada 15-6 (8-2, 1-1, 2-2, 4-1)
Gólszerzők: Bóbis 4, Baksa 3, Fekete 3, Dala 2, Sugár, Ágh, Szeghalmi, ill. Djerkovic 2, Coté 2, Henning 2
 
További eredmények
A 19. helyért
Kuvait-Irán 2-14-nél a harmadik negyeden félbeszakadt
A 17. helyért
Üzbegisztán-Brazília 7-22
A 15. helyért
Kína-Egyiptom 14-9
A 13. helyért
Oroszország-Dél-Afrika, 20-10
A 11. helyért
Új-Zéland-Ausztrália 8-9
Az 5-8. helyért
Montenegró-Japán 18-11
Spanyolország-Egyesült Államok 7-7 - ötméteresekkel 6-5
Elődöntő
Szerbia-Olaszország 9-7
Horvátország-Görögország 6-15
 
A férfi juniorválogatott vb-kerete
Kapusok: Bányai
 Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
kuvait
junior-vb
kemény kristóf