cover image
Egyéb
Utánpótlás

Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait: az oroszokat is legyőztük

2019. december 15. 19:18

A Kemény Kristóf által irányított magyar válogatott 12-9-re nyert harmadik csoportmérkőzésén. Folytatás hétfőn Kanada ellen.

Az első negyedet szűken, a másodikat két góllal nyert a magyar válogatott, amely a nagyszünet után indult be igazán támadásban - a harmadik negyedben több gólig jutott (6), mint az azt megelőző kettőben (5). Nem forgott beszélyben egy pillanatig sem az oroszok elleni siker, így belefért, hogy a záró menetet az ellenfél 4-1-re nyerte. A csoport második helyét így a Kanada elleni hétfői mérkőzés dönti el. Ezúttal is az egriek tehetsége, Magyar Márton volt a legeredményesebb, aki négy gólig jutott.
 
„Fontos volt a győzelem, mert ezzel már biztos, hogy kvalifikáltuk magunkat a legjobb tizenhat közé, és nyolcaddöntőt játszhatunk. Természetesen ennél merészebb céljaink vannak, ugyanakkor lépésről lépésre kell haladni. Azt az erőst kezdést, amit ezúttal is elképzeltünk, ismét nem sikerült teljesíteni, viszont hátul nagyon stabilak voltunk. A harmadik negyedben kezdtünk ellépni, ekkor nagyobb koncentrációval támadtunk, csapatként küzdöttünk. A záró negyedben viszont felborult a játékunk, ebből is tanulni kell. Örülök a győzelemnek, ám még mindig sokat kell javulnunk, hogy a nagyobb kvalitású ellenfelekkel felvegyük majd a harcot. A játékvezetés rendhagyó volt, sokáig jól kezeltük, a negyedik negyedben viszont nem tudtuk, ennek is köszönhető, hogy az oroszok közelebb férkőztek. Jön Kanada, amely szintén legyőzte ezt az orosz együttest, tehát nem számíthatunk könnyű meccsre - sőt! Igyekezünk majd végre agresszíven, jól elkezdeni a mérkőzést" - értékelt Kemény Kristóf, akinek csapata hétfőn magyar idő szerint 10:10-kor vívja a kanadaiak elleni összecsapását.
 
A FINA helyszíni tudósítása angol nyelven: itt!

Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait
A-csoport:
 Szerbia, Japán, Dél-Afrika, Horvátország, Kína
B-csoport: Oroszország, Kanada, Spanyolország, Magyarország, Egyiptom
C-csoport: Montenegró, Kuvait, USA, Olaszország, Irán
D-csoport: Brazília, Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Új-Zéland
 
Csoportmérkőzések, 4. forduló
B-csoport

Oroszország-Magyarország 9-12 (1-2, 1-3, 3-6, 4-1)
Gólszerzők:
Frolov 3, I. Vasilev 2, Makhiyanov 2, E. Vasilev, Pelikh, ill. Magyar 4, Bóbis 2, Vigvári V. 2, Baksa, Fekete, Szeghalmi, Aranyi
 
További eredmények:
A-csoport: Japán-Dél-Afrika 26-11, Szerbia-Horvátország 11-6
B-csoport: Kanada-Spanyolország 7-15
C-csoport: Kuvait-Egyesült Államok 8-16, Montenegró-Olaszország 12-12
D-csoport:  Brazília-Ausztrália 6-9, Üzbegisztán-Görögország 4-27
 
A férfi juniorválogatott vb-kerete
Kapusok: Bányai
 Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE)
A magyar csapat további csoportmérkőzése (magyar idő szerint)
December 16.:
 -Kanada, 10:10
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás