cover image
Egyéb

Az Eger követte a Dunaújvárost a döntőbe

2013. november 15. 20:56

Létrejött az álomdöntő a női Theodora Magyar Kupában, miután a címvédő lazán megverte a szegedi csapatot.

Három gólt dobott és egyet sem kapott Kelemen Attila csapata az első negyedben, ezzel előrevetítette a sima sikert a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas csapatával szemben. A szegediek mellesleg az UVSE legyőzésével jutottak a szolnoki négyes döntőbe. Ott volt a lelátón Áts Bertalan, az újpestiek vezetőedzője, ő most bosszankodhatott az elszalasztott lehetőség miatt, bár az egriek ellen valami extrát kellett volna kitalálnia.

Merthogy nagyon ment a játék, a nagyszünetre már 7-1-es előnyre mentek az egriek, Pengő Nikolett, Somhegyi Noémi és Pócsi Bianka 2-2 gólt szerzett.

Az egriek a harmadik negyedben is jól játszottak, de ekkor már a kiegészítő emberek voltak a vízben, csakúgy, mint a negyedik játékrészben. Ekkor a Szeged már tét nélkül játszott, jobban is mentek a lövések, így a vége „csak” 4 gólos egri siker. 13-4 után már csak a Szeged lőtt gólt: Lengyel Anett, Dalmády Petra, Lengyel Dominika, majd Lengyel Anett ismételt: még kétszer talált be - a legvégén a dudaszó pillanatában, nagyon messziről lőtt bombagólt. 

Vasárnap Dunaújváros-Eger döntőt rendeznek.

Nem bírtuk ki, hogy ne kérdezzük meg a győztes csapat vezetőedzőjét, Kelemen Attilát, hogy mérges-e az utolsó szakaszban zsinórban kapott 5 gól miatt: "Természetesen igen, hiszen lehetőséget adtam azoknak a játékosoknak, akiknek komoly tétmeccsen kevesebbet szoktam. Sok hibával játszottak, és a kiegészítő játékosoknak el kell gondolkodniuk, hogy mit kell még megtenniük azért, hogy úgy küzdjenek, mint a stabil kezdők." 

Azért bemelegítésnek nem volt rossz ez a meccs...
Igen, a céljának megfelelt. Nem akartam lefutott meccsnek tekinteni ezt a mérkőzést. Muszáj volt lejátszani, már csak azért is, mert a héten nem tudtunk kétkapuzni, az egri fiúk sem értek rá, tétmeccs sem volt a héten. Az első két negyedben nagyon jól játszottunk, arra kell építeni vasárnap" - így az Eger vezetőedzője.

"Azt gondolom, nagyon nagy tisztelettel viseltettünk az Eger iránt. Volt is okunk rá. Ahogy az egy kiscsapatnál lenni szokott, amikor eldőlt a meccs, feloldódtak a lányok, és szép dolgokat csináltak a vízben. Természetesen lehet arra építeni, amit itt történt. Sok fiatal játékosnak ez volt az első igazi tétmeccse, egy másfajta atmoszférában, hangulatban, jó tapasztalat volt mindannyiunk számára" - mondta a meccs után Lakó Gábor, a Szeged vezetőedzője.

A meccs egyik legjobbja Pengő Nikolett volt, az egriek játékosa a következőt mondta a waterpolo.hu-nak a 13-9-re végződő meccsen:

"Nem mondanám, hogy annyira sima volt a meccs" - udvariaskodott Niki. "Szorosan fogtunk, mentünk előre, nem hagytuk őket kibontakozni, mert akkor ránk erőltették volna az akaratukat. Szerencsére nagy előnyt tudtunk kiépíteni a meccs elején, ez döntő volt, de nem egyszerű. A Dunaújváros elleni meccs nagyon szoros lesz, bevallom, én ötméteres-párbajra számítok. De azért nagyon szeretnénk nyerni, megvédeni a címünket, és ezért mindent meg is fogunk tenni."

Eredmény – Theodora Magyar Kupa, elődöntő, nők:

ZF-Eger – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 13-9 (3-0, 4-1, 4-2, 2-5)

Eger: Gangl – Zajácz, Ráski, Pócsi 3, Czigány 3 (1), Somhegyi 4, Pengő 2. Csere: Clayton 1, Veréb, Vályi F., Parádi, Jenes. Vezetőedző: Kelemen Attila
Szeged: Tóth E. – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós Dóra 2, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 1 (1), Lengyel Dominika 2. Csere: Vidovics, Lengyel A. 1, Kocsis, Doktor. Vezetőedző: Lakó Gábor

Gól/emberelőny: 3/9, illetve 0/10
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/4
Kipontozódott: Jenes (29.), illetve Dalmády Sz. (17.), Dalmády P. (27.)
Vízilabda hírek