cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatottunk 19 játékossal kezdi meg közvetlen Eb-felkészülését

2019. december 9. 19:00

Bíró Attila keretet hirdetett, amelyből kikerül majd a január 12-26. között esedékes budapesti kontinensviadalon győzelemért harcba induló csapat.

Nemzetközi klubmeccsek ide, hazai Magyar Kupa Négyes Döntő oda, ezúttal nincs idő pihenni. A munka a válogatottnál most kezdődik! Érhetőbben: a januári Európa-bajnokságra kedden megkezdi közvetlen felkészülést Bíró Attila kerete.
 
S hogy kik? Nos, a szövetségi kapitány 19 játékost nevezett meg - íme:
 
Női válogatott - a 19-es Európa-bajnoki keret
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Mielőtt a szövetségi kapitány rátért volna az összeállításra, kitért a mögöttünk hagyott hetekre, legfőképpen a Dunaújváros sikerét hozó Magyar Kupa-fináléra: „Mihók Attila csapata abszolút megérdemelten nyert. Egyrészt jól játszott, másrészt rendkívül motiváltnak, lelkesnek, elképesztően ambiciózusnak láttam. Kijelenthető, a kulcsjátékosai, válogatottjai erősebbek, érettebbek, mint egy-két éve. Bízom abban, a válogatottban is hasonlóan elszántak lesznek! Az UVSE dicséretére váljék, hogy vert helyzetből jött vissza a meccsbe, nagy tettnek számít a negyedik negyed teljesítménye."
 
Bíró Attila ezt követően elmondta, az általa kiválasztott játékosok kedden máris munkába állnak: a Duna Arénában, azaz a kontinensviadal helyszínén napi két edzés szerepel a programban: „Azt a tizenkilenc játékost hívtam meg, akiknek reális esélye van bekerülni az Európa-bajnoki tizenhármas csapatba. Sok vízi edzés és kondicionális tréning szerepel a programban, mindnet megcsinálunk, ami ebbe a három hétbe belefér. Ha az ünnepeket kivonom, három hetes, tehát minden idők legrövidebb felkészülésről beszélhetünk. Ebben öt hivatalos mérkőzés, az oroszországi és görögországi világliga-mérkőzés, valamint egy hazai dunaújvárosi nemzetközi torna, valamint néhány kínaiakkal vívott edzőmeccs szerepel a programban."
 
A magyar válogatott decemberi-januári programja
2019. december 17.: 
Oroszország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2019. december 23.: Görögország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2020. január 4-6.: Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína
2020. január 12-26.: 33. LEN Európa-bajnokság, Budapest, Duna Aréna  

Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.  
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
 
 

 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020