cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: megvédte címét az FTC!

2019. december 8. 17:15

Varga Zsolt csapata rendkívül izgalmas meccsen 8-7-re legyőzte az OSC-t, így továbbra is a trónon.

„Ez ám a csemege!" - jegyezték meg mindkét oldalon a kezdés előtt a szurkolók, avagy az FTC-OSC ütközettől mindenki sokat várt. Joggal, tegyük hozzá, hiszen mindkét oldalon válogatott kiválóság sora ugrott medencébe. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a Fradi minden sorozatban (a bajnokság, a honi és Európai Szuperkupa és a Bajnokok Ligája mellett a Magyar Kupában is) címvédő, momentán tehát a világ legjobbja.
 
Így is kezdett Varga Zsolt együttese: Jansik Szilárd ötméterest harcolt ki, Vámos Márton belőtte, majd Nikola Jaksics talált be emberelőnyből. Az OSC azonban nem tört meg - sőt! Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Hárai Balázs találatával (a középső született büntetőből, a másik kettő fórból) már az első negyedben fordított!
_CB14539.jpg  
Mi több, Hárai és Manhercz a második etapban is jól célzott emberelőnyből, Braniszlav Mitrovics nagyokat védett, így 2-5 állt a táblán. Pohl Zoltán szépített, s a nagy hirigben több gól már nem született, így kétgólos OSC-előnnyel zárult az első félidő.
 
_CB14150.jpg A harmadik negyed is nagy kapusvédéseket hozott, Vogel Soma, illetve odaát a szerb olimpiai bajnok is odatette magát, utóbbi újabb ötöst hárított, Varga Dénes büntetőjét ütötte ki.  Jaskics akciógóllal szépített, majd a Mitrovics-Varga ötöspárbajt ismét a kapus nyerte! A Fradi 10-ese azonban ettől természetesen nem tört meg, centerből (!) egyenlített! A hosszú OSC-gólcsendet emberelőnyőből Drasko Brguljan törte meg, 6-5-re vezetett az OSC.
 
_CB14493.jpg Természetesen a záró negyedben sem tartalékolt senki, így a várakozásoknak megfelelően kőkemény fizikai párharcok alakultak ki. Jaksics egyenlített, az OSC fórt hibázott időkérés után, négy perccel a vége előtt 6-6-ra álltak. Nemanja Ubovics parádés csavarral vette vissza az előny, átellenben Nicolas Constatin-Bicari is csavart - ő is kiválóan! Később Varga Dénes hozott extrát, fokozódtak az izgalmak. Vogel és Mitrovics is védett, az utolsó attakot az OSC vezette: időkérés után Jaksics állt ki, Brguljan lövésést védte Vogel. A maradék időt „lenyelte" a Fradi, amely ismét begyűjtötte a Magyar Kupa-serleget.

_CB14263.jpg Varga Zsolt: „Az volt a legfontosabb, hogy hét gólon tudtuk tartani az OSC-t, amely az előző mérkőzésein rendre sok gólt szerzett. Tény és való, hogy a támadás nekünk sem úgy ment, ahogyan eddig, kimaradtak ötméteresek, nagy helyzetek, de sajnos benne van, hogy nincs mindig nagyon jó napunk. Azonban ha a védekezésünk és a kapusteljesítményünk működik, akkor egy ilyen nehéz találkozót is meg tudunk nyerni.”

Vad Lajos: „A döntő a Magyar Kupa rangjához méltó volt. Nem vallottunk szégyent, nagyon sokáig a kezünkben volt a mérkőzés, ám egy számomra érthetetlen ítélettel hozták vissza a Fradit a meccsbe, és ellenfelünk túl jó csapat ahhoz, hogy ezzel ne éljen. Végig vezettünk, de sajnos a vége számít...”

_CB14638.jpgAz érmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja adta át.

BENU Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő
DÖNTŐ
FTC-Telekom-A-Híd-OSC-Újbuda 8-7 (2-3, 1-2, 2-1, 3-1)
Gólszerzők: Jaksics 3, Varga Dénes 2, Pohl, Vámos, Nicolas Constatin-Bicari, ill. Manhercz 2, Hárai 2, Brguljan, Erdélyi, Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

_CB14823.jpg A végeredmény: 1. FTC-Telekom (Nicolas Constantin-Bicari, Jannisz Fundulisz, Gárdonyi András, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szabó II Bence, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Aaron Younger, Zalánki Gergő. Edző: Varga Zsolt), 2. A-Híd OSC Újbuda, 3. Szolnoki Dózsa és PannErgy-Miskolci VLC
Vízilabda hírek
benu magyar kupa