cover image
Egyéb

A Dunaújváros már a döntőben a kupában

2013. november 15. 19:29

Sima, de mégis szoros meccsen, Kasó Orsolya és Gurisatti Gréta vezérletével legyőzte a Szentest a Dunaújvárosi Főiskola a Theodora Magyar Kupa elődöntőjében, Szolnokon.

Egyöntetű vélemény volt, hogy Mihók Attila csapata az esélyesebb a szolnoki kupadöntő első elődöntőjén, de akik így gondolták, mind hozzátették, hogy a szentesi nagyon veszélyes csapat, amelyet nagyon komolyan kell venni.

Igazuk lett. Bár Tóth László együttese folyamatosan rohant az eredmény után, négy alkalommal is támadhatott a mínusz egyért, azaz egy gólra feljöhetett volna a meccs végső szakaszában.

Pedig nem így indult a találkozó, az első negyedben a Dunaújváros erőt demonstrált. Gurisatti Gréta remek centertalálata után Kasó Orsolya védett rendkívül kiélezett szituációban, Hevesi próbálkozott, közelről. Miskolczi Kitti lőtte a másodikat, ő tavaly még a Szentes sikereiért harcolt (2-0).

Az első negyedben Csabai Dóra és Gurisatti Gréta volt a vezére a dunaújvárosiaknak, előbbi hatalmas gólt lőtt, azzal lett 3-1. Na, meg Kasót ölelgethették jogosan az első negyed végeztével, ugyanis a válogatott kapus ötméterest is hárított.

Úgy tűnt, a második negyedben is folytatódik az újvárosiak remeklése, hiszen Csabai góljával 6-1 volt az állás, csakhogy beindultak a szentesiek, távoli gólokkal feljöttek 6-4-re, van der Sloot volt a főszereplő! Sőt, már a második nyolcperc végén támadhattak a 6-5-ért, és ezt még a nagyszünet után is megtehették két alkalommal. Nem sikerült viszont begyötörni az ötödiket, ráadásul Menczinger Katát nem érdekelte, hogy még izgalmasabb legyen a találkozó, bevágta a hetedik újvárosi gólt a harmadik negyed második percében.

Sőt, Horváth Brigitta és Miskolczi góljával már 9-4 is volt az állás, amikor a szentesiek megint összeszedték magukat, Gémes, Kövér-Kiss és Győri volt eredményes, 9-7, így fordultak a csapatok az utolsó negyedre, maradt tehát feszültség.

Gémes lőhetett a 9-8-ért, de Kasó megint a helyén volt, mint ahogy sokszor a meccsen. Amikor feljöhetett volna egy gólra a Szentes, egyszer sem sikerült túljárni az újvárosiak eszén. A legvégén Győri Eszter dühből bevágta, azzal lett 12-10.

Döntőben a Dunaújváros, de a Szentesnek semmi oka a szégyenkezésre.

Eredmény – Theodora Magyar Kupa, nők, elődöntők:

Dunaújvárosi Főiskola – Hungerit-Szentes 12-10 (5-1, 1-3, 3-3, 3-3)

Dunaújváros: Kasó – Menczinger 2 (1), Gurisatti 3, Miskolczi 2 (1), Ziegler, Csabai 2 (1), Polák. Csere: Szilágyi, Sinka, Garda, Horváth 3. Vezetőedző: Mihók Attila
Szentes: Gundl – Győri 3, Hevesi, van der Sloot 2, Rácz 1, Kövér-Kiss 2, Gémes 2. Csere: Terefou (kapus), Etiebet, Kádár. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny: 2/7, illetve 4/12
Ötméteresek: 3/3, illetve 0/1
Kipontozódott: Garda (32.), illetve -
Vízilabda hírek