cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Szívós Pista bácsi emléke előtt adózva játszunk!"

2019. november 11. 19:14

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk kedden világliga-selejtezőn fogadja a Komjádi-uszodában Oroszországot. A 18:30-kor kezdődő mérkőzésen a 72. életévében elhunyt dr. Szívós Istvánra is emlékezik majd a csapat.

Szomorú, egyben megható szavakkal indult. Märcz Tamás a keddi, oroszok elleni világliga-mérkőzés szakmai felvezetése előtt fájdalmasan fogalmazott: „Szívós Pista bácsi halála árnyékolja be a találkozót, érthetően mindannyiunkat megviselt ez a szomorú hír. Nagy bajnokot, olyan embert, legendát veszített el a vízilabdacsalád, aki ott volt minden nap az uszodában, akit méltán a sportág legnagyobbjai között említenek. Néhány napja hosszan beszélgettem vele a Hajós-uszodában, engem is sokként ért a halálhíre. Nem kérdés, a válogatott érte is küzd majd kedden. Amennyire rossz érzéssel tölt el bennünket ez a hír, annyi erőt is ad a játékosoknak, hogy az ő tisztelete, emléke előtt adózva játszhatják le ezt a mérkőzést."
0BB291EC-A97B-4D79-AFA0-D4395D2BA56F.jpg  
A korábban meghirdetett 14-es keretből a tüszős mandulagyulladással bajlódó Bátori Bence kiesett, így kialakult a meccskeret. Miként a szövetségi kapitány említette: „Úgy döntöttem, nem hívok a helyére senkit, és bár az edzéseken könnyebb lett volna, ha tizennégyen gyakorolunk, nem okozhat problémát a jelen helyzet sem."
3BE04911-5090-4092-8BEA-7818610D4EE9.jpg A válogatott hétfőn két edzéssel készül az összecsapásra, kedden délelőtt egy átmozgató tréning szerepel a programban. Mindez nem sok, ám a sűrű versenynaptár végett nem is annyira rossz, hiszen korábban előfordult, hogy egy közös edzéssel kellett világliga-meccset játszani. A csapat az összetartás végett beköltözött egy fővárosi szállodába, Märcz Tamás pedig a szobabeosztást kicsit megkeverve igyekszik a kohéziót minél jobban erősíteni. Hiába, no, minden lehetőséget meg kell ragadni. Az oroszok nem mellesleg vasárnap érkeztek, ami jól mutatja, komolyan veszik a találkozót, avagy meglepetésre készülnek. 
B35160FA-DCA6-4494-8FB2-5F4029AA2A81.jpg „Tavaly az Európa-bajnoki vereség miatt is felspannolva játszottuk le velük a két világliga-mérkőzést, és mindkettő kimondottan jól sikerült - mindazonáltal rossz lenne, ha hagynánk magunkat becsapni, hiszen az orosz válogatott sokkal jobb annál, mintsem félvállról vegyük, mást ne mondjak, az Európa Kupában igencsak megszorongatta az olaszokat. Fiatal játékosokból álló csapat, folyamatos fejlődési lehetőséggel, két erős centerrel, két gólerős balkezessel és a kapás oldalon a remek pólósokkal, például Merkulovval. És ne feledkezzünk meg az olaszországi tapasztalatokkal is rendelkező, Jevsztyignyejev és Zakirov vezette szakmai stábjukról sem. Nem várok könnyű mérkőzést, de ennek örülök is, mert tekintettel arra, hogy az Európa-bajnokságig ez az egyetlen hivatalos tétmérkőzésünk, legalább láthatjuk, hol is tartunk. Természetesen bízom a győzelemben, amely nagyban befolyásolhatja a csoport első helyét, egyúttal könnyebbséget adna a világliga további szakaszára. A világbajnoki csapathoz képest kevés a keretben a változás, néhány poszton nézünk meg másokat, de ők is ott voltak korábban a bő keretünkben, az egyedüli nagy visszatérő Hosnyánszky Norbert. Erős a csapat, de vannak még fejlődési lehetőségeink, igyekszünk most is bizonyos játékelemekben előrelépni."
 
A mérkőzésre belépők ezen a felületen, illetve a helyszínen válhatóak 1500 forintért.
B429ABD3-9FE8-4239-831F-5D547AB7B967.jpg  
A férfiválogatott oroszok elleni kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
 
plaki.jpg Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport: 
Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.
Magyarország-Oroszország, Komjádi-uszoda, 18:30 - tv: M4 Sport
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország

Negyeddöntő, 2020. március 17.
A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2

A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga