cover image
Egyéb

Férfi Euro-kupa: az Eger került közelebb az elődöntőhöz

2019. október 30. 21:30

Dabrowski Norbert csapata négygólos előnyből várhatja a strasbourgi visszavágót. A Miskolc nehéz helyzetbe került, hiszen 17-10-re kikapott a Brescia otthonában.

A francia Strasbourg horvát edzővel, horvát légiósokkal a soraikban az elején feladták a leckét a kéztörés miatt hiányzó, Angelos Vlahopulosz nélkül felálló egri alakulatnak. Félidőben 5-5-re álltak a felek, majd a hazaiak Sztarhinja Rasovics és Hosnyánszky Norbert vezérletével elhúztak. A negyedik negyedben már csak egri góloknak tapsolhatott a Bitskey-uszoda közönsége, szám szerint háromnak. Az erőnléti és technikai fölény jó védekezéssel párosult, Kardos István a kapuban megbízhatóan, jól védett. Csacsovszky Erik két szép találata is jókor jött a házigazdának.
 
Dabrowski Norbert: „Az elmúlt hétvégi kupavereség után érződött a fáradtság a csapatomon. A játékunk nem volt tökéletes, ezért is értékes a négy gólos sikerünk. Örülök, hogy a negyedik negyedben sikerült előnyt szerezni. A ma este látottak alapján úgy érzem a visszavágót is meg tudjuk nyerni."
 
A Miskolcnak nem sikerült ilyen jól a bresciai kirándulás: a korábbi évekhez képest meggyengült, de így is erős olasz együttes minden tekintetben jobb volt, támadásban ellenállhatatlan vízilabdával 17 gólt lőtt magyar riválisa ellen. Vidumanszky László csapata így hétgólos hátrányból várhatja a november 9-ei hazai összecsapást.
 
Férfi Euro-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések 
ZF-Eger-Team of Strasbourg (francia) 12-8 (3-1, 2-4, 4-3, 3-0)
Gólszerzők: Sz. Rasovics 4, Murisics 3, Hosnyánszky 3, Csacsovszky E. 2, ill. Markovics 4, Cesca, Babic, Begovic, Bratic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
AN Brescia (olasz)–PannErgy-Miskolc 17-10 (4-1, 4-2, 6-3, 3-4)
Gólszerzők:
Cannella 6, C. Presciutti 3, Buha 2, Nora 2, Figari 2, Alesiani, Nikoladis, ill. Nagy Á. 3, Vadovics 2, Banicsevics, Krijestorac, Hornyák, Misics, Milicsics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
CC Ortigia Siracusa (olasz)-NC Vouliagmeni (görög) 9-9
Nagyvárad (romániai)-CN Mataro (spanyol) 12-9

Vízilabda hírek
euro-kupa