cover image
Egyéb
Utánpótlás

Így lettünk bajnokok - Varga Dénessel és Keszthelyi Ritával!

2019. október 15. 14:53

A 372 oldalas, exkluzív kiállítású kötet már kapható! Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig – benne férfi- és női válogatottunk csapatkapitánya vall érzéseiről, a hosszú útról.

A MediaBook kiadó gondozásában megjelent, Így lettünk bajnokok című, sajátos szemszögből megírt portrékötetben a jelenlegi hazai sportélet harminc kiválóságának gyermek és fiatalkori történetét meséli el a négy szerző, Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László.

A könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyenek voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig? Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

bajnok-borito-JPG1.jpg A 372 oldalas, exkluzív kiállítású kötet sajátos tükröt tart a jelen hazai sportélete elé, miközben egyformán szórakoztatva ,,nevel" tinédzsert és felnőttet. A szerzők arra voltak kíváncsiak, hogy a klasszisokká lett sportolók miért éppen az adott sportágat választották, vagy ha nem ők döntöttek, kinek az inspirálására vágtak bele? Miként élték meg a kezdeteket; mi az, ami már eleinte is tetszett nekik, és mi az, ami nem? Milyen kellemes és kellemetlen élményekkel gazdagodtak a folytatásban? Előfordult-e, hogy abba akarták hagyni a versenysportot, s mi volt az a momentum, vagy éppen személy, aminek vagy akinek a hatására mégis folytatták?  Mikor érkeztek az első jelentősebb eredmények, egyenes vonalú volt-e az utánpótláspálya egészen a felnőttkori sikerekig? Ha nem, melyek voltak a buktatók, s milyen módszerekkel jutottak túl azokon? Hogyan emlékeznek vissza az edzőikre, mit becsültek bennük a leginkább?

Az Így lettünk bajnokok című könyv már kapható a könyvesboltokban és az online könyváruházakban, míg a MediaBook Kiadó webshopjában (webshop.mediabook.hu) kedvezményes áron rendelhető meg. Részletek a mediabook.hu portálon.
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
up