cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: fontos Vasas-pontok

2019. október 5. 19:30

Az angyalföldiek Sélley-Rauscher Domonkos vezérletével 8-7-re győzték le a Szentest. Az Eger a BVSC otthonában nyert magabiztosan, míg az OSC a Honvédot múlta felül egyértelműen.

Vezetőedzői értékelések

Szűcs Levente (BVSC): A mérkőzés első felében sikerült megszorongatnunk az Egert. A vendégeknél egészen kiváló volt a kapusteljesítmény, ami nálunk hiányzott, hiába cseréltem ezen a poszton. Amikor kezdett kialakulni a nagyobb különbség a csapatok között, akkor a fiatalok több lehetőséget kaptak nálunk, és még tovább nőtt a differencia.

Dabrowski Norbert (Eger): Kemény és harcos BVSC-t kaptunk ellenfélül. A második félidőre nyílt ki az olló, ahogyan azt terveztük is. Elégedett vagyok a csapatommal.

Bóbis Máté (Vasas): Már az első negyedben eldönthettük volna a mérkőzést, azonban támadásban rengeteg hibát követtünk el, így szorossá tettük a végjátékot. Pozitívum, hogy csupán hét gólt kaptunk, erre a kapusteljesítményre és a védekezésünkre alapozhatunk a jövőben.

Pellei Csaba (Szentes): A találkozó eleje nem az elképzeléseink szerint alakult, ám egy négy nullás rohammal sikerült átvennünk a vezetést. Kemény, sok kiállítást hozó mérkőzés volt, s ezúttal a Vasas bírta jobban a hajrát.

Vad Lajos (OSC): Jól kezdtük a mérkőzést, de a második negyedben érthetetlenül megálltunk. Azoknak a játékosoknak, akik be akarnak kerülni a csapatba, ilyen meccseken is teljesíteniük kell. Biztos győzelmet arattunk.

Merész András (Honvéd): Az OSC ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Remélem, fiatal játékosainknak tanulsággal szolgált a mérkőzés, hiszen világklasszisok ellen játszhattak. Nyilvánvaló, ez nem a mi szintünk, mert amíg az OSC a BL nyolcas döntőjébe igyekszik, a mi célunk a magyar bajnokságban a legjobb nyolc közé jutás, és a kettő között azért van egy kis különbség.
 
B-csoport
BVSC-Zugló-ZF-Eger 6-16 (2-3, 3-4, 1-3, 0-6)
Gólszerzők:
Lajkó 2, Czigány, Pásztor, Ágh, Mladoniczky, ill. Sz. Rasovics 4, Decker Á. 2, Gyárfás 2, Magyar 2, Baksa 2, Vlachopoulos 2, Kürti, Murisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-Metalcom-Szentes 8-7 (4-2, 1-2, 2-2, 1-1)
Gólszerzők:
Sélley-Rauscher 4, Halek 2, Kiss B., Bencz, ill. Somogyi 2, Mátyók, Nagy M., Pellei, Vörös, Kókai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda-Budapesti Honvéd 17-6 (6-0, 3-3, 6-2, 2-1)
Gólszerzők:
Manhercz 6, Randjelovics 3, Burián 2, Brguljan 2, Salamon, Prlainovics, Kovács G., Ubovics, ill. Simon R. 2, Kardos, Illés, Fülöp, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Pénteki eredmény
Kaposvári VK-AVUS Szombathely 13-12

Az állás: 1. OSC 15, 2. Eger 13, 3. BVSC 9, 4. Honvéd 9, 5. Vasas 6, 6. Kaposvár 6, 7. Szentes 1, 8. AVUS 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság