cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Íme, a férfiválogatott jövő heti kerete!

2019. október 2. 16:51

Märcz Tamás kihirdette keretét a jövő heti válogatott edzésekre - ebben ott található ismét Hosnyánszky Norbert neve.

Mint beszámoltunk róla, Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya jövő héten fontos keretedzéseket tart. Csapatunk indul a Világligában is, amelyen Oroszország és Franciaország mellé kapott besorolást.

A novemberi, oroszok elleni Világliga-meccsig (a helyszínt később nevezi meg a szövetség) sem tétlenkedik a kapitány: egyrészt rajta tartja a szemét a klubok meccseink, másrészt lesz alkalma tesztelni is kiválasztottjait - miként fogalmazott: „Október 10-12. között három nap alatt négy válogatott edzést tartok a bővebb keretnek. Az egy fontos összetartás lesz, éppen ezért az általunk legerősebbnek vélt keretet hívjuk össze. Ezen kívül egy rövidebb kétnapos válogatott edzés szerepel a programban november 22-23. között. A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 16-án kezdődik. Túlnyomó részt itthon készülünk majd, de várunk egy hivatalos visszaigazolást az olasz szövetségtől, amely január 4-6. között négycsapatos tornát rendez. Itt a hazaiak mellett az amerikai és a görög válogatottal játszanánk, mintegy ráhangolásképpen az Eb-meccsekre."

Íme, a kapitány kerete, és előtt az indoklás!

„A keretben a nyári világbajnokságon részt vevő tizenhárom játékos mellett további hét játékos található, akik egy kivételével folyamatosan ott voltak az utóbbi időben a válogatottban, így meghívásuk nem számít meglepetésnek. Hosnyánszky Norbert személyében van egy olyan játékos, akit egyrészt senkinek sem kell bemutatni, másrészt, akivel a 2017-es világbajnokság után abban maradtunk, hogy egy ideig nem lesz válogatott, de ha úgy látom, akkor újra beszélünk a válogatottban való részvételéről. Nos, úgy látom, manapság is ugyanazt a színvonalat tudja hozni a mérkőzéseken, mint korábban, az új szabályokhoz is remekül alkalmazkodik, így ő is meghívást kapott a keretedzésre. Közeledünk az Európa-bajnokság felé, kifejezetten tervezett, hogy már ezen a háromnapos összetartáson erős kerettel készülhessünk. Lesz majd négy vízi edzésünk, taktikázni is fogunk, a bajnoki szezon közben is nagyon hasznos lesz ez a néhány napos összetartás” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.
 
Férfiválogatott keret az október 10-12. esedékes edzésekre
Kapusok: Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
 
Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport:
 Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.

Magyarország-Oroszország
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország

Negyeddöntő, 2020. március 17.
A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2

A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga