Női válogatott: három hazai, három idegenbeli meccs a Világligában

2019. szeptember 30. 13:05

Bíró Attila az európai selejtezőben Hollandiát, Olaszországot és Franciaországot fogadja majd, míg Spanyolország, Görögország és Oroszország ellen idegenben mérkőzik. A kapitány kedden edzést tart keretének.

Fotó: Derencsényi István

A svájci Lausanne-ban a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elkészítette a Női Világliga-programot is. Európából hét csapat nevezett: Magyarország mellett Spanyolország, Olaszország, Görögország, Hollandia, Oroszország és Franciaország, avagy a kontinens összes erős válogatottja.
 
A lebonyolítás szerint hét játéknap lesz: mindenki háromszor játszik otthon, háromszor idegenben, és egyszer lesz szabadnapos. A mieink a hollandokat, az olaszokat és a franciákat fogadják majd, a többiek ellen szerepelnek idegenben - a végleges program a napokban alakul majd ki. Ami biztos: a Szuperdöntőt 2020. június 9-14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát az európai selejtezőről.
 
„A sorozat önmagában nem kvalifikál sehova, ebben az idényben, amikor hazai Európa-bajnokságon és remélhetőleg olimpián is játszunk, önmagában nem is annyira fontos. Ugyanakkor miután kialakult a csapatunk magja, és több rutintalan vagy kevésbé tapasztalt játékosaink is vannak szép számmal, nekik kimondottan hasznosak lesznek ezek a semelyik edzéssel sem modellezhető tétmeccsek" - fogalmazott Bíró Attila.
 
A szövetségi kapitány október 1-én és 15-én válogatott edzést vezényel, mindezt azért, hogy taktikai és technikai téren se nulláról indítson majd a társaság. A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 9-én veszi majd kezdetét.
 
Női válogatott keretedzés, 2019. október 1., kedd
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros) Férfi OB I

Honvéd - UVSE Hunguest Hotels

2020. szept. 19. 16:15

Férfi OB I

FTC-Telekom - BVSC Zugló

2020. szept. 20. 16:30

BENU Férfi Magyar Kupa

OSC ÚJBUDA - Szolnoki Dózsa

2020. szept. 26. 16:00

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. szept. 26. 17:30

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 18:45

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 20:15

BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros, eredményhirdetés (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros döntő (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok