cover image
Egyéb

Férfi Euro-kupa: hibátlan mérleg, magabiztos miskolci és egri továbbjutás

2019. szeptember 29. 13:45

Vidumanszky László és Dabrowski Norbert csapata hibátlan mérleggel, csoportelsőként jutott be az Euro-kupa negyeddöntőjébe.

Vasárnap délelőtt már biztos továbbjutóként szállt harcba egymással a Miskolc és az olasz Ortigia csapata a horvátországi Sibenikben megrendezett, E-jelű csoporttal fémjelzett második selejtezőkörben. A Vidumanszky László irányította borsodi legénység fordulatos, és utolsó pillanatig kiélezett, izgalmas mérkőzésen, a négy találatig meg sem álló Nagy Ádám vezérletével győzte le riválisát 12-11-re, és biztosította be a csoportgyőzelmet.  
 
Akárcsak a Miskolc, úgy az Eger is háromból három győzelemmel, vagyis hibátlan mérleggel és csoportelsőként zárta a második legrangosabb nemzetközi kupasorozat második selejtezőkörét. Dabrowski Norbert együttese a vasárnap délben véget érő küzdelmeket a szintén továbbjutó, spanyol Mataro ellen zárta. Tanítványai 12-8 arányban múlták fölül a házigazdákat. Mindez tehát azt jelenti, hogy az E-csoportból a Miskolc és az olasz CC Ortigia Siracusa, az F-jelű kvartettből pedig az Eger és a CN Mataro kvalifikált magát a negyeddöntőbe.
 
A negyeddöntő sorolásakor a négy továbbjutóhoz húzzák majd párba a Bajnokok Ligájából kiesett alábbi négy csapatot: a NC Vouliagmeni (görög), az AN Brescia (olasz), a Nagyvárad (romániai), valamint a Team of Strasbourg (francia) együttesét. A negyeddöntő első összecsapását október 30-án, míg a visszavágót november 9-én rendezik.
 
Férfi Euro-kupa, 2. selejtezőkör, szeptember 27-29.
 
E-csoport, Sibenik, 3. forduló
PannErgy-Miskolc-CC Ortigia Siracusa 12-11 (2-4, 4-2, 3-4, 3-1)
Gólszerzők: Nagy Á. 4, Misics 2, Vadovics 2, Lőrincz 2, Stojanovics, Manzi, ill. Napolitano 3, Giacoppo 2, Vidovics 2, Di Luciano, Ferrero, Abela, Gallo
(Teljes jegyzőkönyv: itt
 
VK Solaris Sibenik-CN Mediterrani 8-8
 
A végeredmény: 1. Miskolc 9, 2. Ortigia 6, 3. Mediterrani 1, 4. Sibenik 1
 
F-csoport, Mataro, 3. forduló
CN Mataro-ZF-Eger 8-12 (2-2, 0-3, 4-3, 2-4)
Gólszerzők: Yanez Dominguez 2, Fernandez Cerda 2, Corbalan Cruz, Bertran Pont, Barbena Triola, De Freitas Guimaraes, ill. Vlachopoulos 3, Baksa 2, Magyar 2, Murisics 2, Rasovics, Csacsovszky E., Gyárfás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
CN Noisy Le Sec-Montpellier WP 9-12
 
A végeredmény: 1. Eger 9, 2. Mataro 6, 3. Montpellier 3, 4. Noisy 0
 
Vízilabda hírek