Egyéb

Megjelent a MS Ösztöndíjprogram 2019/20-as tanév 1. félévének pályázati kiírása

2019. szeptember 18. 11:15

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2019/20-as tanév 1. félévének pályázati kiírása. A jelentkezési (postára adási) határidő: 2019. szeptember 30.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek. 

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei:
• be nem töltött 35. életév,
• magyarországi felsőoktatási intézményben felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló aktív hallgatói jogviszony ,
• olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság,
• olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság,
• a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény,
• a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III.12.) Korm.rendelet alapján sportfegyelmi eljárás vagy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 43/2011. (III.23.) Korm.rendelet alapján doppingfegyelmi eljárás hatálya alatt,
• a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportról szóló 2004. évi I. törvényben meghatározott jogerős eltiltás vagy kizárás hatálya alatt.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges!

Az ösztöndíjprogramban való részvétel időtartama:
Az ösztöndíjprogramban való részvételre az alábbiakban meghatározott időtartamon belül van lehetőség:
• legfeljebb az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – megszerzésére irányuló tanulmányok megkezdésétől annak befejezéséig, illetve a hallgatói jogviszony megszűnéséig, de legkésőbb az ösztöndíjas 35. életévének betöltését követő hónap első napjáig.

Az ösztöndíjprogramban való részvételi jogosultság megszerzésének menete:
A programba való bekerülésre a jelen dokumentumhoz tartozó kitöltött jelentkezési lap, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság illetve az illetékes sportági szakszövetség javaslata alapján a sportpolitikáért felelős miniszter (továbbiakban: miniszter) Tanácsadó Testülete tesz végső javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága (továbbiakban: Államtitkárság) látja el.
 
A részletek az alábbi dokumentumokban találhatóak:
A felhívás itt található
Az útmutató itt található
A jelentkezési lap itt található 
 
A jelentkezés módja:
A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a csatolandó mellékleteket 2 példányban a megadott határidőig postai úton ajánlott küldeményben vagy személyesen az alábbi címre kell eljuttatni:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sportért Felelős Államtitkársága
1054 Budapest, Hold utca 1.

A postára adással egyidejűleg elektronikusan – aláírt scannelt, valamint szerkeszthető formátumban – is kérjük beküldeni a jelentkezési dokumentációt az alábbi elektronikus elérhetőségre: sportcsillag@emmi.gov.huFigyelem: hivatalos jelentkezésnek a papír alapú (postai úton vagy személyesen eljuttatott) jelentkezés minősül! Jelentkezési (postára adási) határidő: 2019. szeptember 30.

Vízilabda hírek