cover image
Egyéb

Három finálét is magyar bíró vezetett

2019. szeptember 20. 10:49

Remekül helytálltak játékvezetőink a világversenyeken, dr. Fekete Balázs szerint minden azt is jelenti, hogy gyorsan és jól alkalmazkodtak az új szabályokhoz.

Nemzetközi fronton kimondottan jó szezont fut a magyar játékvezetői kar – befejezett szezonról azért nem beszélhetünk, mert a férfi junior világbajnokságot (amelyre minden bizonnyal Kun György utazik majd) decemberben, Kuvaitban rendezik.

A tények: az U15-ös leány Európa-bajnokságon, Kirishiben Debreceni Nóra vezette a finálét, a leány U17-es kontinensviadalon, Voloszban Petik András volt a döntő egyik bírója, és az előző héten véget ért női funschali U20-as világbajnokság aranymeccsén is volt magyar játékvezető, méghozzá Marjay Zsolt személyében. Miként meg kell említeni azt is, hogy a FINA Világbajnokságon közreműködő Várkonyi Gabriella teljesítményével is maximálisan elégedettek voltak.

„Természetesen minden alkalommal lemondanánk a döntők, az éremcsaták fújásáról a magyar válogatott szereplésre javára. Ha már viszont úgy alakultak a dolgok, ahogy, akkor büszkék lehetünk a kollégák teljesítményére, ami egyúttal azt is jeleni, hogy az új szabályok bevezetésére a magyar játékvezetői kar gyorsan és jól alkalmazkodott” – fogalmazott dr. Fekete Balázs, az MVLSZ Játékvezetői Bizottság elnöke.




Vízilabda hírek
bírók