„Csalódottak vagyunk a hetedik hely miatt!"

2019. szeptember 17. 14:45

A magyar válogatott a hetedik helyen zárta a madeirai U20-as világbajnokságot. A kapitány csalódottan értékelt.

Fotók: Federação Portuguesa de Natação Facebook

Szeptember 9. és 15. között Madeira fővárosa, Funchal adott otthont az U20-as női világbajnokságnak, melyen tizenhat nemzet szállt harcba a világbajnoki címért. A hétfőtől vasárnapig tartó világversenyen négy csoportban tizenhat nemzet válogatottja csapott össze: Ausztrália, Brazília, Dél-Afrika, Egyesült Államok, Görögország, Hollandia, Japán, Kanada, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország és Új-Zéland. A dobogó legfelső fokára Oroszország állhatott fel, megelőzve az ezüstérmes Hollandiát és a bronzérmes Olaszországot. Faragó Tamás és Petőváry Zsolt együttese a hetedik helyen zárta a hétfőtől vasárnapig tartó megméretést.
 
„Természetesen csalódottak vagyunk a hetedik hely miatt..." - kezdte az értékelést Faragó Tamás, a juniorválogatott kapitánya. 

„A legjobb összeállításban szerettünk volna megméretni, ezért úgy vágtunk neki a világbajnokságnak, hogy mindössze két U20-as játékos szerepelt a csapatban, a többiek fiatalabbak voltak egy-két évvel. Nyolc héten keresztül készültünk az új szabályokra, azok értelmezésére és várható következményeire. Sajnos még véletlenül sem azt kaptuk, amire számítottunk, azt pedig felháborítónak tartom, hogy bárkivel játszottunk, mind a hét mérkőzésünkön duplaannyi fórt kapott az ellenfél, mint mi. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, a lányok pedig minden dicséretet megérdemelnek, mert becsülettel küzdöttek" - fogalmazott Montreal ötkarikás bajnoka.

„A sorsolás során nagyon nehéz csoportba, és még nehezebb ágra kerültünk. Ha az amerikaiak elleni mérkőzés számunkra kedvezőbben alakul, talán egy könnyebb ágra jutunk, így azonban az volt a célunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A négy közé jutásért a későbbi világbajnok oroszokat, az ötödik helyért pedig a regnáló világbajnokot kellett volna legyőznünk. Ezek ellen a csapatok ellen sajnos reális vereséget szenvedtünk, ugyanakkor véleményem szerint a bronzcsata résztvevőinél, az olaszoknál és a görögöknél is jobbak vagyunk."
 
Az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok kapitány természetesen a tanulságokra és a következtetésekre is kitért: „Egyrészt sajnos nagyon szűk a merítési lehetőség a fiatalok között, másrészt pedig a többi nemzet válogatottjának fejlődése nagyon előrehaladott. Mostmár nem három-négy, hanem legalább tizenkét nagyon erős csapat alkotja a mezőnyt. És míg korábban a magyarok voltak híresek a technikájukról és a taktikájukról, addig mára bizony hátrányba kerültünk... De hogy valami pozitívumot is kiemeljek, egyre több utánpótláskorú fiatal tehetség kap meghívást a felnőtt válogatottba, ami az utánpótlás-nevelést és a tehetséggondozást dicséri."

A világbajnokság eredményei elérhetők: ezen a linken.

Leány U20-as Világbajnokság 
Madeira, Funchal, 2019. szeptember 9-15. 

A 15. helyért 
Kazahsztán-Portugália 13-6
A 13. helyért 
Japán-Új-Zéland 13-10
A 11. helyért 
Brazília-Dél-Afrika 9-9 - ötméteresekkel 4-3
A 9. helyért 
Kanada-Ausztrália 5-14
A 7. helyért
Kína-Magyarország 7-12
Az 5. helyért 
Egyesült Államok-Spanyolország 9-10
A 3. helyért 
Olaszország-Görögország 9-8
Döntő 
Hollandia-Oroszország 5-11

Női juniorválogatott vb-kerete 
Kapusok: 
Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon 
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda 
Edzők: dr. Faragó Tamás, Petőváry ZsoltBENU Férfi Magyar Kupa

ZF-Eger - TVSE Vízilabda Kft

2020. júl. 25. 14:45

BENU Férfi Magyar Kupa

A-Híd VasasPlaket - Honvéd

2020. júl. 25. 16:15

BENU Férfi Magyar Kupa

PVSK Mecsek Füszért - KSI SE

2020. júl. 26. 14:45

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - PannErgy-Miskolc

2020. júl. 26. 16:15

BENU MK-sorsolás, 2020.07.10. (Fotók: Derencsényi István/MVLSZ)
FTC-Vasas edzőmeccs, 2020.07.08. (Fotók: Dobos Sándor/MVLSZ)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok