cover image
Egyéb

Az FTC női csapata is indul az Euroligában

2019. augusztus 23. 17:00

Az UVSE, Dunaújváros, BVSC trió mellett a bajnoki negyedik zöld-fehérek is kiléphetnek a nemzetközi porondra.

Tekintettel egyrészt a magyar női bajnokság erejére, másrészt az előző szezon nevezési dolgaira (a korábbinál kevesebb csapat indult), az Európai Úszószövetség (LEN) felajánlott még egy helyett hazánknak. Miután a bajnokságban az UVSE, Dunaújváros, BVSC hármas mögött nagy csatában az FTC-Telekom végzett, egyértelmű volt, hogy a zöld-fehérek kapják az indulási jogot.

„Örömmel fogadtuk a hírt és természetesen már beadtuk a nevezést a LEN-nek. Ez egy nagyon nagy lehetőség a Fradi női csapatának arra, hogy kipróbálja magát az Euroligában, ahol még többet fejlődhet. A mostani még csak a harmadik szezonunk lesz, egyúttal az első a nemzetközi kupaporondon, így egyelőre szeretnénk megszokni a légkört, a játékvezetést, az utazásokat és a sűrűbb programot. A lányok is nagyon örülnek a lehetőségnek és plusz motivációt ad nekik, hogy a bajnokság és a Magyar Kupa mellett az Euroligában is megmérettetik magukat” – nyilatkozta a klub honlapján Béres Gergely vezetőedző.

A LEN később ad tájékoztatást arról, hogy milyen rendszerben rendezik majd idén az Euroligát, illetve a hajrában az onnan kieső legjobbaknak a LEN-kupát.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2019/2020-as kerete:
Kapusok:
Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Ács Dóra, Gémes Anett Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Ráski Lilla, Regős Maja, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra
Vezetőedző: Béres Gergely
Szakmai igazgató: Gerendás György
Vízilabda hírek
ftc