cover image
Egyéb

Új időszámítás Egerben

2019. augusztus 21. 19:00

A mai napon sajtótájékoztató keretein belül vált nyilvánossá az Egri Vízilabda Klub felnőtt csapatainak végleges névsora. Bemutatásra kerültek a játékosok, szó esett a jelenlegi helyzetről, jövőbeni célokról és természetesen a teljesen megújult arculatról – számolt be a klub honlapja.

Szép számú sajtómunkatárs és meghívott szurkoló érkezett a megújult Bárány Uszoda konferencia termébe, hiszen a találgatásoknak és spekulálásoknak ma vége – írja a tudósítás. Pattanásig feszült volt a hangulat, az egri vízilabda szerelmesei rendkívül kíváncsian várták az új pólósokat. Elhangzott az esemény elején, hogy a megújulás éve következik Egerben. Ennek fényében született meg az új címer, amely közel 110 év tradícióját, a gárda legendás kék színét, illetve egy innovatív, valódi huszonegyedik századi felfogást ötvöz. Első pillantásra a kristálytiszta víz nyugalmát láthatjuk benne, ám közelebbről már sugárzik belőle, hogy, aki szembe találkozik ezzel a címerrel, annak nem lesz egyszerű dolga. Az Egri Vízilabda Klub filozófiáját hűen tükrözi a folyamatos megújulás, így a mai napon egy új időszámítás kezdődik a Bitskey Aladár Uszodában.

A köszöntők után következett a legizgalmasabb rész. Elsőként a női csapat frissen igazolt játékosai mutatkoztak be egyesével a megjelenteknek.

CZIGÁNY DÓRA: Egy régi-új ismerős tért haza az UVSE csapatától. Már a mögöttünk hagyott szezonban is Egerben edzett, egy találkozón medencébe is ugrott. Több poszton bevethető, rendkívül rutinos játékosról beszélünk, aki 2016-ban Európa-bajnoki címert nyert a nemzeti csapattal. Sokszoros válogatott, aki már volt bajnok egri játékosként. A cél, hogy újra hasonló sikerek jellemezzék az előttünk álló időszakot.

VÁLYI FANNI: Magyarországon a Dunaújváros volt az utolsó klubja. Ausztráliából igazolt haza, mégpedig azért haza, mert Fanni egri nevelésű pólós. Védő játékos, aki többszörös utánpótlás és universiade válogatott. Az ő szereplése elé is nagy várakozásokkal tekint a szakvezetés, képességei arra predesztinálják, hogy mérkőzéseket döntsön el.

MENCZINGER KATA: Dunaújvárosból igazolt Egerbe. Ő lesz a keret legtapasztaltabb játékosa, akinek fő feladata többek között a fiatalok mentorálása lesz. A rutin és tudás alapján amivel rendelkezik, joggal várnak tőle vezér szerepet. Balkezes oldalon számít rá a szakmai stáb. A személyében egy sokszoros válogatott klasszis érkezett a csapatba.

POLÁK ZSÓFIA: Dunaújvárosi nevelés, aki az Egyesült Államokban tanult, majd Ausztráliában pólózott. Vályi Fannival együtt érkeztek Egerbe. Zsófi több poszton bevethető vízilabdázó. 2012-ben a LEN junior vízilabda-Európa-bajnokságon ezüstérmet szerezett a válogatottal.

SZMODICS VIKTÓRIA: Amerikában tanult, a következő évtől pedig Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen folytatja tanulmányait mesterképzésen. Csapatunkból jól ismeri Szilágyi Dorkát, hiszen utánpótlás szinten együtt szerepeltek a válogatottakban. A több poszton bevethető játékos BVSC nevelés.

MAGYARI ALDA MANON: A még mindig csak 18 éves játékos a Honvéd csapatától igazolt Egerbe. A magyar vízilabda nagy reménysége a kapus, a nyári világbajnokságon nem csak kerettag volt, hanem remek játékkal járult hozzá a válogatott teljesítményéhez. Az Eszterházy Károly Egyetemen fog továbbtanulni. Az egri ifiből felkerülő lányokkal egykorosztály, így jól ismeri őket.

eger2.jpgA hölgyek után következtek a férfi játékosok, hasonló módon, egyesével kerültek ők is bemutatásra.

KARDOS GERGELY: A 23 éves kapus a Szolnok csapatától igazolt Egerbe. Fiatal kora ellenére már klub szinten szinte mindent megnyert. Legnagyobb sikere a 2017-es Bajnokok Ligája győzelem volt előző csapatával. A magyar válogatottban is számítanak rá, a világliga szuperdöntőjén és az Universiade bronzérmes csapatban is ő védett.

KRÉMER BALÁZS: A 24 éves játékos a Kaposvár gárdájából érkezett az egri csapatba. A somogyiaknál szerezett élvonalbeli tapasztalatot a fiatal hálóőr, sok sikert kívánunk neki is nálunk. Mind a két hálóőrre vontakozik, hogy a jó kapusteljesítmény meghatározhatja a sikeres szereplését a gárdának.

CSACSOVSZKY ERIK: Pécsről érkezett, Universiade bronzérmes fiatal. Rendkívül tehetséges játékos, jól ismerik egymást Gyárfás Tamással, Sánta Dániellel, illetve Kardos Gergellyel a válogatottból. Az érkezésével nőttek a variációs lehetőségek kapás oldalon.

BAKSA BENEDEK: A magyar vízilabda legnagyobb tehetségei között tartják számon, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor keze alatt dolgozott eddig az UVSE-ben. Mindössze 18 éves, de már három OB I-es szezon van mögötte. Az előző évben valódi húzúembere volt az UVSE-nek. Sokszoros utánpótlás válogatott, nagy reményekkel érkezik Egerbe.

A program további részében köszöntötték az U15-ös Európa-bajnok Tymcyna Mátét, aki remek teljesítményével öregbítette az Egri Vízilabda utánpótlásának hírnevét.
A jövőt illetően elsőként a két csapat vezetőedzője nyilatkozott, akik szót ejtettek az eddigi munkáról, a célokról és a lehetőségekről.

– Azzal kezdeném, hogy teljesen más csapat lesz ez, mint a tavalyi. Már öt hete vagyunk együtt, így már látom, hogy mire lehetünk képesek. Ami a legfontosabb, hogy rendkívül motiváltak vagyunk. Személy szerint én is nagyon élvezem a közös munkát a srácokkal. Nyilván az eredmények lesznek a fontosak, de ez majd csak a medencében dől el. A célok egyértelműek: minden kiírásban érmekért szeretnénk küzdeni. Úgy alakítottuk a programot, hogy szeptember 13-i Európa-kupa selejtezőre már csúcsformában legyünk – fogalmazott Dabrowski Norbert.

– A bajnoki rajt szeptember végén lesz, így addig még sok munka áll előttünk. Nem lesz ez egyszerű év, hiszen két sűrű blokkot szakít meg az Európa-bajnokság miatti hosszú kihagyás. Ennek fényében kell felkészülnünk, nehéz lesz az átmenet, de mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk. Mindig a vízben dől el, hogy hol is tart egy gárda, de ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjük, nagyon sokat kell tenni. Eddig elégedett vagyok a látottakkal, bízom a jó szereplésben – fogalmazott Biros Péter.

A klub részéről az elnök, Szécsi Zoltán hangsúlyozta, hogy komoly álmaink és vágyaink vannak. Ezek megvalósulását a lehetőségek is befolyásolják. Minden fronton az éremért küldik csatába a csapatokat, de ehhez természetesen a fortuna is szükséges. A sok munkában hisz a vezetőség, ezzel lehet a célokat elérni. Az ütős dizájn, a teljesen megváltozott arculat is az új időszámítást jelképezik, melynek szakmai elemei is vannak: hosszútávon vissza szeretne térni a klub a legfelsőbb szintre hazai és nemzetközi szinten is.

A sajtótájékoztatót Kis Szabó Ervin ügyvezető igazgató zárta, aki gondolataiban kifejtette, hogy egy profi klub működésében nélkülözhetetlenek azok a munkatársak, akik napról napra a megfelelő működést, hátteret biztosítják. Majd szólt arról is, hogy az Egri Vízilabda Klub szurkolói egész Európában a csapatok mellett voltak, egyedülálló az, amit ők képviselnek. Közösen, kéz a kézben újra nagy sikereket lehet elérni.

Az esemény két programmal zárult: egyrészt a Diapolo által biztosított új felszerelés bemutatásra került, illetve megnyitott a Bárány Uszodában található Shop, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt hozzájutni a legújabb termékekhez. A medenctérben pedig csapataink tartottak bemutató edzést, ahol a szurkolók és a sajtó munkatársai is élesben láthatták, hogy hogyan mozognak az új szerzemények.

Vízilabda hírek
eger