Óriási sikerrel indult útnak a II. Túri Fullánkok Fesztivál

2019. augusztus 16. 10:25

Augusztus 13-án, kedden megnyitotta kapuit a II. Túri Fullánkok Fesztivál a mezőtúri strandfürdő területén.

Az esemény egy ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, melyen Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere, Kis Gábor, az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. szakmai igazgatója, és Pappné Juhász Emília, a Mezőtúri Intézményellátó Kft. ügyvezető igazgatója mondott beszédet - áll az esemény közleményében.
 
A megnyitó után kezdetét vette a sportos forgatag, hiszen egyszerre 3 helyszínen, 2 pályán folynak a mérkőzések – 4 korosztály közel 50 csapata méri össze tudását és erejét a vízben. 

 
A legkisebb generáció a 2007/2008-ban születetteké, ahol 13 csapat mérkőzik meg, közülük két csapat Ukrajna színeit képviseli, egy Ungvárról, egy pedig Lvivből. Egy-két évvel fentebb ugorva, a 2005/2006-osok között már 20 csapatot találunk, melynek színes palettáján 4 tisztán lány csapat is megtalálható, valamint a nemzeti lobogón kívül Horvátország, Lengyelország, Ukrajna, és Szlovákia zászlóival is találkozhatunk. 2003/2004-ben – mely a 2019-ben kezdődő bajnoki évben a serdülő korosztály lesz – 2 külön kontingens csobban vízbe a Hercegasszony Birtokon és a Mezőtúri Strandfürdőben – előbbin a fiúk, utóbbin a leányok. A fiúk között a magyar csapatokat egy lengyel brigád is erősíti. 
 
Az esemény fesztivál jellegét a szakmai előadások, élménybeszámolók tarkítják: többek között Zsivko Gocics és Miroslav Bajin edzők, Juhász György játékvezető, valamint Kis Gábor, Biros Péter és Kiss Gergely is átadták tudásukat és élményeiket a nagyérdeműnek.
SEAT Kupa HUN-CAN 13-7, 2021.07.06. (Fotók: Derencsényi István)
SEAT Kupa CAN-HUN 9-9, 2021.07.05. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok