cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Éremért jöttünk, szeretnénk is elvinni!”

2019. július 24. 14:12

A Bíró Attila irányította csapatunk a kvangdzsui vb-elődöntőben 16-10-es vereséget szenvedett Spanyolországtól, így pénteken magyar idő szerint 10 órától a harmadik helyért játszhat Ausztrália ellen. A meccs után reálisan értékeltek a főszereplők.

A spanyol elleni világbajnoki elődöntőt kővetően Bíró Attila higgadtan, reálisam értékelt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának:
 
„Megpróbáltunk mindent, de ez ilyen nap volt, amit máskor belövünk, azt most nem. Tény, se a kapusainknak, se a csatárainknak nem jött össze semmi. Azt kell, mondjam, a mérkőzés fontos pillanataiban sokkal butábbak voltunk, mint a spanyolok, megmutatkozott a rutinjuk. Van öt-hat olyan játékosuk, akik nálunk nincsen, akikről nehéz bezónázva, plusz a két center - elég komplex a játékuk. Olykor sikerült, de végig nem tudtuk megoldani se a zóna-, se a szoros védekezést. Az elején Edina kapott egy-két peches gólt, amely aztán az ő teljesítményét is elvitte. A spanyolok szervezettebben védekeztek és precízebbek voltak elöl. Éremért jöttünk, szeretnénk is elvinni, meglátjuk, másfél nap alatt hogyan tudunk talpra állni a pofonból, az szép zárása lenne a vébének. Most nagyot kell pihenni. Meglátjuk, ki mennyit tud aludni, én biztos nem sokat fogok. Azokat az elemi hibákat kell csökkenteni, amelyeket most gyakorlatilag mindenki elkövetett. Sajnos az egész meccsen rutintalanok voltunk, mindezt helyre kell rakni az elkövetkező másfél napban. Nem a taktikával, nem a felkészítéssel volt gond, egy-két lövés, egy-két blokk hiányzott az elején. Más kérdés, hogy talán akkor is kikapunk, de azért szorosabb lett volna. Mindenképpen szorosabb meccsre számítottam. Jobb a spanyol csapat, ám nem ennyivel. Bízom benne, hogy a sérültjeink rendbe jönnek, és az utolsó meccsre oda tudunk állni."
 
A 100. és 101. vb-gólját szerző Keszthelyi Rita így fogalmazott: „A meccs eleje nem úgy alakult, ahogyan akartuk. Jó lett volna, ha végre a spanyolok szaladnak az eredmény után, nem mi. Így alakult, nagyon gyorsan túl kell tenni magunkat ezen a mérkőzésen, mert még lehet mit nyerni. Nem mindegy, mivel mész haza, hogy viszed haza a kabalafigurát vagy egy érmet. Nekem már van egy, nagyon szeretem azt az érmet, nagyon sokat jelent, és ez a csapat, az én csapatom megérdemli a bronzérmet is."
 

„Nem kezdtük annyira rosszul a meccset, bár nyilván a nulla kettő azért nem jó, ugyanakkor akiről megbeszéltük, hogy ne lőjön, az lőtt. Az sem segített, hogy nagyon sok labda nélküli kiállítást kaptunk, illetve támadásban kontrákat fújtak ránk. Tíz lőtt góllal bármilyen meccset meg tudunk nyerni, viszont tizenhat kapottal sosem győzhetünk" - mondta a négy gólt jegyző Leimeter Dóra.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA
NŐK
Elődöntő
Spanyolország-Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)


SPANYOLORSZÁG: Ester – A. Espar 2, Tarrago 4, Ortíz 2, Leiton 2, Pena 1, C. Espar. Csere: Garcia 1, Forca 4, Crespi, González, Bach. Szövetségi kapitány: Miguel Oca

MAGYARORSZÁG: Gangl – Csabai, Szilágyi, Illés, Gyöngyössy 1, Vályi V., Keszthelyi 2. Csere: Magyari (kapus), Rybanska, Gurisatti 2, Leimeter 4, Horváth B., Parkes 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila 

További eredmények
Elődöntő

Egyesült Államok-Ausztrália 7-2
A 5-8. helyért
Görögország-Oroszország 4-13
Hollandia-Olaszország 5-10
A 9. helyért
Kanada-Kazahsztán 24-7
A 11. helyért
Kína-Új-Zéland 14-12

A további program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)
JÚLIUS 26., péntek
A 7. helyért

7.00: Görögország-Hollandia
Az 5. helyért
8.30: Oroszország-Olaszország
A 3. helyért
10.00: Ausztrália-Magyarország
Döntő
11.30: Egyesült Államok-Spanyolország
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vb